V Ústeckém kraji v sobotu především po 22. hodině hlásili železničáři na řadě míst menší výpadky zabezpečovacích zařízení.
Například v Prackovicích nad Labem kromě poruchy zabezpečovacího zařízení od čtvrt na dvanáct v noci do druhé hodiny ranní po bouřce zjistili železničáři na železničním přejezdu též uražené břevno.

Kontrolovali troleje

Kolem půl dvanácté v noci v sobotu na trati mezi Ústím – Střekov a Sebuzínem větve spadlé v profilu trati zastavily provoz na obou kolejích, proto musela být provedena kontrola trolejí.
Ačkoliv na tratě padaly stromy, na severu Čech takových případů bylo málo. V neděli před třetí hodinou ranní vlak zastavil před stromem v kolejišti mezi Počerady a Obrnicemi.


Bouře na Jablonecku


O půl deváté večer v neděli zjistili železničáři spadlý strom na trati Tanvald – Smržovka na Jablonecku a proto zhruba do devíti hodin večer byla zastavena na trati doprava. Mezi Jeřmanicemi a Rychnovem u Jablonce o deváté hodině večerní osobní vlak najel do sesuté zeminy na trati. Provoz byl obnoven krátce po desáté hodině večerní.

Další poruchy

Také při večerní a noční bouřce v neděli železničáři zažili řadu krátkodobých výpadků funkce zabezpečovacích zařízení. Například jenom mezi 19.30 a 19.45 hod. hlásili železničáři poruchu mezi Děčínem a Povrly, na třech místech mezi Mníškem u Liberce a Libercem, a též mezi Jabloncem nad Nisou a Smržovkou.
Nebo mezi Benešovem nad Ploučnicí a Děčínem – východ potrápila z neděle na pondělí celkem pětkrát železničáře porucha zabezpečovacího zařízení v rozmezí mezi 22.30 a 0.30 hod.