V sobotu prošlo branami výstaviště přes 15 tisíc návštěvníků. Většina se těšila nejen z nabídky produktů pro zahradu a volný čas, kterou nabízelo na 500 prodejců a vystavovatelů, ale také z výstavních expozic Ústeckého kraje, pěstitelů a zpracovatelů jejich produktů, zahrnující současnost i minulost.

TECHNIKA BUDE DNES

Prohlídku návštěvníkům zpestřil doprovodný program, v sobotu při Dni s časopisem Receptář, při kterém čtyři finalisté soutěže Nejlepší recepty ze Zahrady Čech připravovali před diváky své pokrmy za použití jogurtu.

Vítězem se staly maminčiny řezy s mandarinkami. Neděle proběhla s Rádiem Blaník, který díky zábavě a soutěžím navodil na estrádě pohodovou atmosféru. Hostem byl Martin Maxa a kapela Čejka Band.

„Pondělí je věnováno především technice při Dnu se Stromem Praha. Návštěvníkům bude představena mechanizace pro malé i větší zahrady," uvedla Michaela Mokrá, manažerka obchodu pořádající společnosti Zahrada Čech.

TEREZA KERNDLOVÁ

„O zábavnou část se postará zpěvačka Tereza Kerndlová a kapela No Headache. V úterý je hostem našeho výstaviště jihočeská dechovka Babouci. V druhé části návštěvníky pobaví zpěvák Pavel Novák mladší se skupinou Fopnotest. Finálové hodnocení pěti vzorků kysaného zelí v 8. ročníku soutěže Zelí roku využije televize Prima k natáčení pořadu s Láďou Hruškou," shrnula program nejbližších dnů Mokrá.

Zahradnický veletrh pokračuje až do soboty 17. září a je přístupný každý den od 9 do 17 hodin.