Uvedla to Česká televize. Policejní mluvčí televizi řekla, že se nepodařilo vypátrat konkrétního pachatele intervence do pole. Policie věc vyšetřovala pro podezření z trestného činu poškozování cizí věci. Škodu zhruba na sedmi hektarech pole v Rovném na Podřipsku přitom odhadla na 350 tisíc korun.

Z vyšetřování si Ztohoven utahovali. „Litoměřická kriminálka už má za sebou několik výslechů. Zatím tápou, nemají se čeho chytit. K výslechům zvou osoby, o kterých se domnívají, že by mohly mít něco společného s odstraněním květů ze vzrostlé řepky olejky,“ napsali lidé ze skupiny na Facebooku, kde dál hovořili dokonce o „soudruzích z litoměřické kriminálky“.

Na roudnické vyhlídce na Řípu se lidé kochají Pac-Manem v poli i dalekohledem, fotí se tu s výtvorem v pozadí.
Pac-Man v řepce pod Řípem zarůstá a dál láká turisty, po sekáčích policie pátrá

Z vyjádření Ztohoven bezprostředně po akci vyplývalo, že „nenažranou“ postavičku Pac-Mana ze hry připodobňují k přístupu premiéra Andreje Babiše (ANO) k zemědělským dotacím. Agrofert včetně obhospodařovaného pole na Podřipsku má Babiš ve svěřenských fondech. „Pac-Man vyžral dotace,“ uvedli umělci v manifestu.

Pro Ztohoven to nebyl první takový kontroverzní počin. Za prezidentování Václava Havla překryli svítící srdce nad Hradem, za Zemanova vládnutí místo české vlajky nad ním zavěsili červené trenky, jindy dostali do živého vysílání ČT fiktivní atomový výbuch nad Krkonošemi. Kvůli svým počinům zástupce skupiny už dříve vyšetřovali a stáli i před soudem.