Nejvíce zjištěných škod v hospodářské oblasti si drží ústecký policejní okres – za více než 267 milionů korun.

Nejedná se jenom o zločinnost bílých límečků. Kromě čachrů při konkurzech a při správě cizího majetku, zpronevěry, poškození věřitele, vedle klasického podvodu a dotačního podvodu, jde také o pojistné a úvěrové podvody, které patří spíše k menším škodám, patří do této kategorie také neoprávněné držení platebního prostředku, což je důsledek krádeží peněženek a kabelek, kde lidé mají platební karty.

Případů hospodářské kriminality je nejméně na zemědělském Lounsku (186) a Litoměřicku (294) a nejvíce na Ústecku (440), Chomutovsku (392) a Mostecku (389).

Děti a mládež do 18 let se objevuje v policejních statistikách jenom výjimečně – většinou pokud mládež ukradne peněženku s platební kartou.

Ačkoliv ženy se vyskytují v trestné činnosti jen ve velmi malé míře, v hospodářských deliktech jde naopak o několik set žen. V rámci okresů jde o více než padesát žen, maximum představuje devadesát žen vyšetřovaných policií na Teplicku a Chomutovsku.

Například na Chomutovsku 24 žen bylo vyšetřováno v souvislosti s problémy s nemocenským pojištěním a sociálním zabezpečením, 22 kvůli podvodům, v 28 případech šlo o úvěrové podvody, naopak sice jenom 2 ženy měly mít na svědomí ale údajně pěti milionovou škodu za neodvedení daní a oplatků. Další ženy byly zapleteny do různých drobnějších deliktů.