Naposledy minulý týden tvrdil majiteli auta, do kterého se vloupal, že uvnitř opravuje rádio. Nebylo mu to příliš platné, skončil za mřížemi. Chmaták si v úterý vyhlédl v půl páté ráno vůz na parkovišti v Litvínově. Vlezl dovnitř a zkoušel odmontoval autorádio.

„Přestože bylo velmi brzy ráno, majitel vozu si podezřelého pohybu u svého auta všiml a šel se podívat, co se děje. Uviděl cizího muže přehrabujícího se v palubní desce. Zeptal se ho, co uvnitř dělá. Ten mu odpověděl, že si opravuje rádio,“ popsala mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Zlodějíček zřejmě doufal, že venku stojí jen náhodný kolemjdoucí, kterému něco rychle namluví. Přepočítal se, narazil přímo na majitele auta. Ten se naštval a lapku ze svého auta vytáhl. Chmaták ale na nic nečekal a vzal nohy na ramena. Dlouho se ze svobody neradoval. Policisté zloděje zadrželi ještě týž den a zjistili, že v noci vykradl ještě jedno vozidlo, ze kterého odcizil věci za téměř deset tisíc korun.

Další výmluva

Z minulosti toho má 37letý Litvínovan na svém kontě ale mnohem více. Kriminalisté ho nedávno chytili už při jiných zlodějinách. Například v polovině února se vloupal do chatky v litvínovské zahradní kolonii U Hřbitova. Do tašky si naskládal oděvy a kosmetiku a chystal se zmizet. K jeho smůle přijeli do kolonie policisté, kteří si všimli u zahrádky stop vedoucích k chatce. Zajímalo je, co se uvnitř děje. Sedmatřicetiletý zloděj se i tentokrát vytasil s výmluvou. „Tvrdil, že uvnitř chtěl jen přespat. Kořist v taškách ale hovořila o jiném úmyslu,“ řekla Světláková.

Týden před touto vloupačkou muž vykradl dvě jiné zahradní chatky a jeden automobil. „Celkem za sebou zanechal škody za 9,5 tisíce korun,“ doplnila Světláková.

Policistům s chmatákem došla po poslední loupačce do auta trpělivost a navrhli, aby na něj byla uvalena vazba. Soud loupeživého Litvínovana za mříže v pátek skutečně poslal.