Osádku tvořili dva muži ve věku 30 a 31 let. Celníci ke kontrole využili služebního psa specialistu na vyhledávání drog. Služební pes označil přihrádku v loketní opěrce mezi předními sedadly. Jízda dvou Němců skončila.

„Při fyzické kontrole označeného místa celníci objevili kovové pouzdro doutníkového tvaru s obsahem bílé krystalické látky a igelitový sáček, který obsahoval také bílou krystalickou látku. Bílý prášek o hmotnosti 18 gramů podrobili celníci zkoušce NIK testem. Látka reagovala na methamfetamin pervitin. Hlídka celníků provedla také stěr obou osob pomocí „Drugwipe“ s pozitivním výsledkem na amfetamin u obou cizinců,“ uvedl Jiří Nejedlý z ústeckého celního ředitelství.

Protože drogové kauzy jsou záležitostí Policie ČR, byla osádka audi předána do péče policistům obvodního oddělení v Libouchci. Cizinci čelí podezření ze spáchání přečinu přechovávání psychotropních a omamných látek.

„Celní správa má poznatky, že si cizinci, například z německé strany jako přeshraniční turisté, jezdí na příhraniční tržnice pro levnější omamné látky, především pro marihuanu a pervitin,“ dodal Nejedlý.

S jistou nadsázkou lze říci, že stopnout audi již mnohokrát znamenalo pro celníky najít drogy, pašované cigarety nebo léky pro výrobu drog. Ale je nutné dodat, že stejně atraktivními nosiči kontrabandu jsou značně rozšířená auta značky VW.