„Nejdříve začal řidiče vulgárně urážet, následně vyrval dveře dělící prostor autobusu a řidiče a v zastávce na něj vylil energetický nápoj. Nápoj rovněž vylil i na elektrické ovládání autobusu. To způsobilo zablokování dveří autobusu. Agresor se dožadoval ovšem vystoupení a protože nemohl, tak se jeho agrese začala zvyšovat,“ popisuje policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Muž současně vulgárně nadával ostatním cestujícím a vyhrožoval jim, že pokud někdo zavolá policii, tak ho zmlátí. „Incident vyvrcholil ve chvíli, kdy napadl řidiče, kterého povalil na zem, mlátil ho pěstmi a kopal. Následně vzal kladívko pro rozbití okna k nouzovému úniku a rozbil přední okno. Tímto oknem utekl,“ doplnila Hyšplerová.

MHD v Ústí nad Labem
Jízdenka v hromadné dopravě v Ústí zdraží. Cestující si připlatí od prosince

Po chvilce ho zadržela policejní hlídka a převezla do cely. „Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Řidiče převezla záchranná služba do nemocnice,“ dodala Hyšplerová.

Devětadvacetiletý muž je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví, výtržnictví a poškození cizí věci. Právní kvalifikace se bude s ohledem na zdravotní stav řidiče ještě vyvíjet.