Operátor strážníků přijal v půl osmé ráno informaci o neznámé ženě, která na čerpací stanici obtěžuje ostatní a navíc je ozbrojena takzvaným boxerem. "Po příjezdu hlídky na místo bylo zjištěno, že se jedná o bezdomovkyni středního věku, která byla viditelně pod vlivem alkoholu, či jiné omamné látky," uvedl Jan Novotný, zástupce ředitele Městské policie Ústí nad Labem.

Když žena uviděla uniformy, schovala zbraň do příruční tašky. Hlídce poté tvrdila, že užila "nějaké léky", jejichž množství ani druh však neupřesnila. A vzápětí začala vyhrožovat, že půjde skočit z mostu. "Jeden ze strážníků na místo přivolal zdravotní záchrannou službu. Během čekání na její příjezd se dotyčná začala chovat arogantně, začala kolem sebe mávat rukama a křičet, že si něco udělá. Aby byl na místě zachován veřejný pořádek a aby nedošlo k možnému napadení hlídky, zákazníků, nebo aby nedošlo k sebepoškozování samotné ženy, bylo proti dotyčné použito donucovacích prostředků, a to hmatů a chvatů sebeobrany. Vzhledem k tomu, že chování dotyčné bylo stále agresivnější, byla jí posléze nasazena služební pouta," dodal Jan Novotný.

Problémová návštěvnice čerpací stanice skončila v Masarykově nemocnici na vyšetření. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu ukázala 1,7 promile. Dále se žena přiznala k užití marihuany.