Policie pachatele, který za incidenty stojí, dopadla. Jde o mladíka z výchovného ústavu, kterého kriminalisté vypátrali u příbuzných v bytě v Předlicích. 

K anonymní hrozně využíval dva mobilní telefony. “Za šíření poplašné zprávy může jít na 1 až 5 let do vězení. Vzhledem k tomu, že jde o osobu mladistvou, v případě odsouzení mu hrozí polovina zmíněného trestu,” uvedl šéf ústeckých policistů Vladimír Danyluk s tím, že v pátek policie podala podnět k návrhu na vzetí mladíka do vazby. Co bylo motivem jeho nejapné zábavy momentálně prošetřují kriminalisté. 

Evakuace. Ilustrační foto.
Už ho mají! Čtyřikrát nahlásil bombu v Globusu. Policie anonyma dopadla

Evakuace se dotkla, v průměru za jedno zavolání, 1 500 lidí včetně zákazníků a zaměstnanců. Na místě vždy zasahovali policisté, psovodi, hasiči i záchranáři. Po prohledání prodejny se zákazníci mohli do hypermarketu vrátit a pokračovat v nákupu.

“Pokud se už nevrátili, zboží jsme odepsali, což je součást těch škod, které momentálně vyčíslujeme. Evakuace trénujeme minimálně jednou za rok, zaměstnanci jsou proškoleni, proto mělo vše tak hladký průběh,” říká ředitel trmického Globusu Jan Valenta s tím, že hypermarket momentálně vyčísluje škody.

“Po poradě s vedením společnosti je budeme s velkou pravděpodobností po pachateli vymáhat. Bavíme se o řádově statisících korunách,” doplnil Valenta.

Koupaliště Brná.
V Brné vypustili bazén s tobogánem, někdo do něj opět nakálel