„Ke krádeži nafty došlo na parkovišti u Zámeckého rybníka v Chlumci na silnici I/13. Neznámý zloděj si odnesl naftu za 8625 Kč. Kromě toho poškodil víčka nádrže, což představuje další škodu 1000 Kč," uvedla Valérie Bartošová z ústecké policie.

Na parkovištích v Chlumci zloději kradou naftu příležitostně z objemných nádrží kamionů po celý rok. Nejde na Ústecku o chlumeckou specialitu. Před podobnými krádežemi nejsou chráněny nákladní auta nikde. Nafta mizí i z různých pracovních strojů, jako například letos se zloděj vloupal do pracovního stroje v Malém Chvojně na Ústecku. Z nádrží stroje zmizelo 140 litrů nafty a 20 litrů hydraulické kapaliny.

Zloděje vyrušili

K další krádeži nafty došlo též o uplynulém víkendu na okraji Ústí nad Labem v Úžíně. V noci po překonání oplocení začal zloděj řádit v areálu firmy.

„Zloděj se vloupal do dílny, odkud odcizil různé elektrické nářadí, ze zaparkovaného kolového nakladače po strhnutí jistících patek zámku víčka nádrže odcizil přibližně 200 litrů nafty a z nákladního auta odčerpal přibližně 100 litrů nafty. Zloděj byl vyrušen, protože hlídka během šetření našla odcizené elektrické nářadí v hodnotě 19 750 Kč," uvedla Bartošová.

Předběžně vyčíslená škoda na odcizených věcech dosahuje 10 350 Kč a poškození zařízení a nádrže na naftu je vyčísleno na 3000 Kč.