Matka byla odsouzena k pětiletému trestu vězení, otčím zatím čeká na konec svého vlastního procesu. Oba se dostali před soud, protože od roku 2005 ve věku od 6 do 13 let docházelo k sexuálnímu zneužívání dívky z Mostu otčímem.

Podle rozsudku se matka dívky dopustila pomoci k trestnému činu pohlavního zneužívání a ohrožování výchovy mládeže. Měla se též dopustit účastenství ve formě pomoci k trestnému činu ohrožování mravnosti, pohlavního zneužívání a ohrožování výchovy mládeže.

Ještě jako nezletilá na policii dívka v doprovodu matky oznámila, že ji otčím zneužíval, ale oznámení bylo nakonec staženo. Klid měla až od roku 2009, kdy se s matkou a malou sestrou odstěhovala, a matka se rozvedla. Později podala dívka trestní oznámení znovu.

„Policisté nalezli audiovizuální záznamy. Na nich byla tehdy nezletilá dívka při sexuálním zneužívání. Na videu byla do sexuálních hrátek zapojena také její matka. Proto byla její matka též obviněna. Došlo k paradoxní situaci. Dívka oznámením toho, co se stalo, chtěla potrestat otčíma. Netušila, že do stejné situace dostane i matku," uvedla již na začátku procesu předsedkyně trestního senátu Kamila Elsnicová z ústeckého krajského soudu.

Soud vycházel nejen ze svědectví dívky, ale také z nezpochybnitelných záběrů zachycených kamerou. Podle videa nic nenasvědčovalo tomu, že by jednání odsouzené ženy bylo nedobrovolné, či vynucené jejím tehdejším mužem.

Proces s otčímem u krajského soudu začal později než s matkou zneužívané dcery a rozsudek zatím nebyl vynesen.