Jako například poblíž Cvikova. Zde při kontrolách na silnici č. I/13 bylo celnickou hlídkou mobilního dohledu vytipováno ke kontrole osobní auto Audi A3 s registrační značkou Libereckého kraje.

Tajemství batohu

Řidič na dotaz, zda dopravuje ve vozidle nějaké zboží, odpověděl, že nic. „Poté hlídka přistoupila ke kontrole vozidla a v zavazadlovém prostoru nalezla batoh. V něm byla bílá plastová krabička a v ní rozdrcená látka rostlinného původu o orientační hmotnosti 4,2 gramu," uvedl Jiří Nejedlý z ústeckého celního ředitelství. Celníci našli marihuanu.

Další kontrolou vozidla byla na podlaze za přední sedačkou spolujezdce nalezena dóza, která obsahovala digitální váhu a igelitový sáček. Opět nalezli, tentokrát v sáčku, látku rostlinného původu, jak říkají celníci marihuaně, než si ověří, že jde skutečně o marihuanu.

V sáčku bylo 10 gramů marihuany. Ale tím ještě nebyl s překvapením konec. Při bezpečnostní prohlídce provedené u řidiče byla v kapse bundy nalezena drtička na marihuanu se zbytkovým množstvím marihuany.

Na místě z neznámé rostlinné látky se stala pro celníky marihuana, kdy provedli NIK test, který reagoval na látku jako na marihuana.

Komu patří?

Celníci měli marihuanu, ale komu patřila? K nalezené bílé plastové krabičce se přihlásil i nepřihlásil řidič.

O nalezené dóze prohlásil, že o ní nic neví, protože v autě vozí své kamarády do školy. Jediné vysvětlení je, že tam dózu asi někdo zapomněl.

Celníci to, co řekl mladík, nekomentovali a předali devatenáctiletého mladíka i s marihuanou Policii ČR, obvodnímu oddělení ve Cvikově. Policisté pokračují ve vyšetřování případu.