Tvrdou ránu do hlavy dostal muž sedící poklidně se svou přítelkyní v předzahrádce restaurace Luna v Chomutově. Praštil ho opilec. Uklidnit ho přispěchali strážníci, ani ti se však nevyhnuli útoku. Vrhl se na ně další muž pod vlivem alkoholu.

K vyhrocené situaci došlo v úterý po sedmé hodině večer. Strážníci původně vyjeli řešit volně pobíhající psy v Rooseveltově ulici, najednou ale zaslechli ruch z blízké restaurace. Jeden ze sedících hostů vyzval vrávorajícího muže, aby přestal obtěžovat jeho přítelkyni. Hned na to mu ale tvrdá pěst opilce přistála na hlavě. Napadený se okamžitě začal bránit a strhla se rvačka. „Pak už hlídka městské policie hmaty a chvaty sebeobrany dvojici od sebe oddělila. Situace ale byla i nadále vyhrocená, proto byly přivolány posily," uvedl mluvčí chomutovských strážníků Vladimír Valenta.

Opilý dvaatřicetiletý útočník ze Zborovské ulice totiž s hlídkou nespolupracoval, byl sprostý a pořád se chtěl prát.

Jenže přivolané posily neměly cestu k místu rvačky jednoduchou. Narazily totiž na dalšího opilce.

Hlídka ke zkrácení cesty použila chodník. Služební vozidlo podle pravidel houkalo, majáky mělo zapnuté. Všichni chodci tedy samozřejmě uhýbali. Až na jednoho.

Další, zřejmě příliš sebevědomý opilec, pomalou chůzí šel přímo před autem strážníků, že o něm dobře věděl, dosvědčovalo jeho ohlížení. Přesto řidič ještě pro jistotu zatroubil klaksonem. Ani to nepomohlo, muž schválně zdržoval dál.

Po chvilce se ho hlídce podařilo objet. „Jenže při tomto manévru neurvalec údery pěstí chtěl služební vozidlo poničit, navíc hlídku častoval nepublikovatelnými výrazy," jemně mluvčí naznačil, co se stalo. Podle svědka totiž opilec silou praštil do auta a na strážníky, kteří okamžitě zastavili a vystoupili, křičel: „Tak poď, ty ku*do!"

Jeho bojovnost však hlídka lehce ukončila. Poté, co se opilec vrhl na jednoho ze strážníků, muži zákona ho svedli na zem a spoutali.

Pro podezření z trestného činu útoku proti úřední osobě skončil osmatřicetiletý muž na policii. Tam skončil i rváč z prvního případu.

Zraněný host restaurace byl převezen do nemocnice kvůli bolestem hlavy a krku.

Problémy s opilci měli i strážníci v Mostě. Tam však tři mladiství hoši pod vlivem alkoholu byli daleko brutálnější. Jeden z obyvatel je viděl, jak u zdravotní školy silou kopou do mladé slečny ležící na zemi. „Dívka se rozešla s jedním členem party a následně se pohádala s ostatními," uvedla důvod napadení tisková mluvčí mosteckých strážníků Ilona Kozlová.

Hlídka po příjezdu zajistila jen chlapce, zbitá dívka mezitím utekla domů. Jeden z násilníků nadýchal 1,88 promile alkoholu v dechu.

Není se však čemu divit, že tomuto chlapci přijde napadání ženy normální. Ještě týž den totiž volal strážníky sám, a to když jeho otec doma bil matku. U toho navíc demoloval vybavení bytu a chlapci vyhrožoval zabitím. Tuto událost nyní řeší policie i sociální pracovnice.