Obžalovaný muž podle státního zástupce Vladimíra Jana svého nevlastního syna od ledna do února letošního roku fackoval, mlátil ho vařečkou, pálil žehličkou i cigaretou nebo kousal. Chlapce také prý dával do ledové sprchy, nutil ho klečet na kolenou a držet v rukou knihy.

Chlapec prý zlobil a otčím ho chtěl převychovat. V noci z 15. na 16. února podle obžaloby Mareček na následky zranění zemřel. 

Pietní místo před domem v Lounech:

Hrůzné situace se odehrávaly v bytě v Lounech, kde Josef K. bydlel společně s chlapcovou 20letou matkou. Otčímova brutalita vygradovala v noci z 15. na 16. února 2019. „Mareček ležel v postýlce, byl ztuhlý, nereagoval. Tak jsem ho vzal do náruče, osprchoval jsem ho studenou vodou. Vytáhl jsem ho, převlíkl a dal jsem ho zpátky do postele. Nereagoval, tak jsem mu dal čtyři facky, napřáhl jsem se asi z půl metru. Vůbec nereagoval,“ popisoval Josef. K. 

Podle obžaloby měl chlapec pohmožděniny, krevní výrony, trhliny ve svalu v krčním páteři, pohmoždění mozku a následně i těžký otok mozku.

U ústeckého soudu vypovídala i matka chlapce
Matku utýraného tříletého chlapce z Loun také obžalovali

Marečka prý chodili společně kontrolovat s chlapcovou matkou. Doktora nezavolali. „Báli jsme se, že nám Marka vezmou,“ uvedl Josef K. Když se prý ráno probudili, byl chlapec mrtvý. "V důsledku otoku mozku nezletilý poškozený mezi 3. až 5. hodinou ranní zemřel,“ uvedl státní zástupce Vladimír Jan. 

Návrh pomníku, který by připomínal Marečka z Loun a další utýrané děti.
Pomníček pro utýraného Marečka bude stát v Praze. Přispívají lidé z celého Česka

Nevyučený zedník Josef K. se k fyzickým útokům, kromě pálení malého Marečka, přiznal. „Byl jsem agresivní. Když je člověk na řešení věcí sám, drželo se to ve mně. Nejvíce mě vytáčelo, že zlobil. Když se mu něco nelíbilo, tak sebou házel o zem, vyhazoval jídlo, neposlouchal a když jsem mu něco řekl, tak vůbec na mě nereagoval. Ignoroval mě,“ vysvětloval příčiny svých agresivních útoků obžalovaný tyran.  

Josef K. je od února ve vazbě. Za zločin vraždy a zločin týrání svěřené osoby mu hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. 

Stovky lidí dorazily v neděli 24. února po poledni na lounské Mírové náměstí rozloučit se s tříletým Marečkem, který na následky týrání zemřel 16. února.
FOTO: Lidé se loučili s malým Marečkem na náměstí v Lounech