Jak zjistil Ústecký deník, dva manželé leželi zavraždění uvnitř své chaty, údajný pachatel pak mrtvý na cestě před chatou. Všichni zemřeli na následky střelného zranění. Co se přesně v noci z neděle na pondělí odehrálo, však stále zůstává zahalené tajemstvím.

Podle prvotních informací iDNES.cz vnikli do chaty dva pachatelé. „Uvnitř byli rodiče a jejich tři děti - devítileté, šestnáctileté a asi dvacetileté. Rodiče pachatelé svázali a zabili, šestnáctiletou dceru znásilnili,“ tvrdí zdroj serveru. Před chatou pak prý zůstal ležet zastřelený pachatel a druhý utekl. Podle informací Ústeckého deníku byl však pachatel pouze jeden. Právě ten oba manžele zabil a následně spáchal sebevraždu.

Zdroj: Deník/Kristián Šujan

Žádnou z možných verzí nechtěla policie komentovat. „K trestnému činu došlo v průběhu noci,“ upřesnila pouze policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Známé tak není ani to, jaký byl motiv hrůzné popravy.

Zavražděným má být samotný předseda osady a jeho žena. "Nic o tom nevím. Dozvěděla jsem se to v práci a informace mám zatím pouze z internetu," uvedla tajemnice osady Dagmar Rokošová.

Na místě hrůzného nálezu probíhá intenzivní vyšetřování.
Hrůzná vražda na Ústecku. V chatové osadě našli policisté tři mrtvoly

V roce 2017 došlo v období od začátku roku do konce listopadu na území Ústeckého kraje k deseti vraždám, což bylo o dvě méně, než za stejné období roku 2016. Přímo na Ústecku v obou obdobích vyšetřovali policisté vždy dvě vraždy.

„Objasněnost vražd vyšetřovaných v roce 2017 od ledna do konce listopadu byla stoprocentní," uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Hororový z hlediska vražd byl v Ústí nad Labem rok 2007. V březnu na sídlišti Kamenný vrch na Střekově sedmadvacetiletá matka zavraždila své dvě děti. Tříletého chlapce uškrtila plenou, jeho roční sestru udusila. Sama se poté neúspěšně pokusila o sebevraždu.

V červenci téhož roku pak 70letý důchodce zastřelil své sousedy v Ostrově u Tisé, 55letou ženu a o tři roky staršího muže. Po vraždě sám zavolal na policii.

Infografika
Ostrovem u Tisé otřásla dvojnásobná vražda