Všichni tři měli minimálně v období let 2009–2017 nabízet v Ústeckém kraji lidem ze sociálně slabého prostředí dobře placenou práci v anglickém Manchesteru. Místo toho si z nich ale udělali novodobé otroky. 

Zdroj: Youtube

Využili takto nejméně deset lidí. „Podle našich závěrů některým na místě odebrali doklady, poskytli jim ubytování, v omezeném množství stravu a udržovali je ve stavu, kdy se poškození nemohli svobodně rozhodovat a byli odkázáni na obviněné, neboť bez dokladů, znalosti cizího jazyka, bydlení a finančních prostředků se na nich stali zcela závislými. Tato organizovaná skupina pak opakovaným fyzickým a psychickým násilím a pohrůžkou fyzického násilí měla poškozené přimět k nuceným pracím v domácnosti, na myčkách aut, restauracích či továrně na zpracování a výrobu potravin,“ uvedl mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej. 

V několika případech mělo dojít i ke sňatkům s osobami pocházejícími z území mimo Evropskou unii kvůli legalizaci jejich pobytu. „Obvinění měli rovněž zneužívat sociální dávky přiznané poškozeným," doplnil Ibehej.  Všichni tři obvinění jsou ve vazbě. „V případě pravomocného rozsudku jim hrozí trest odnětí svobody od osmi do patnácti let. Věc dozoruje Krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem,“ dodal Ibehej. 

Případem brutální vraždy teplické prostitutky se ve středu začal zabývat Krajský soud v Ústí nad Labem. Obžalovaným je 29letý Ukrajinec Andrii Matsola.
Prostitutka v Teplicích prý chtěla za sex více peněz, Ukrajinec ji ubil kamenem