„Šlo o stěžejní osobu v obvodu Neštěmice, kterou jsme dlouhodobě sledovali a přes kterou drogy proudily k dalším lidem," sdělil vedoucí kriminálního oddělení ústecké policie Roman Dvořák.

Při domovní prohlídce v bytě u přítelkyně hlavního organizátora pak policie našla kilo pervitinu, tablety, ale i finanční hotovost, přes milion korun a tisíce eur.

„Podněty nám chodily od samotných občanů. Problematika drog trápí Neštěmice a Krásné Březno dlouhodobě, žije tu hodně konzumentů i dealerů drog, pro které jde o snadný výdělek. Je to běh na dlouhou trať, potýká se s tím celé město," podotkla starostka Yveta Tomková.

CELOSVĚTOVÝ FENOMÉN

Podle starostky obvod bojuje s drogami i za pomoci zvýšení počtu asistentů prevence kriminality.

„Asistenti nám dávají mnoho podnětů. Jsou případy, kdy dokonce vědí přesně dům, číslo popisné a patro, kde dotyční dealeři bydlí a obchodují s drogami. Naší povinností je toto oznámit policii. V nastoleném trendu spolupráce jak s asistenty, městskou a státní policií hodláme samozřejmě i nadále pokračovat," doplnila Tomková, která si ve středu zástupce policie a Toxi týmu osobně pozvala na úřad a poděkovala jim za dosavadní práci a výsledky.

„Velmi si toho vážíme. Drogy nejsou problémem jen Neštěmic a republiky, jde o celosvětový fenomén. Spolupráce s ústeckými obvody je v tomto ohledu nadstandardní, vyzdvihl bych také městské strážníky a obvodní oddělení policie. Boj s drogami je jedním z našich hlavních témat, i proto jsem tedy rád, že se podařilo vytvořit velmi dobrý Toxi tým, který nekouká na to, kolik je hodin nebo zda je víkend. V neposlední řadě jsou důležití i samotní občané a jejich podněty. Jako policie si v boji s drogami víme rady, ale musíme mít informace," uvedl ředitel ústecké policie Vladimír Danyluk.