Přepadení šesti čerpacích stanic v Ústeckém kraji mají na svědomí čtyři mladíci z Mostecka. Dva osmnáctileté a dva mladistvé pachatele chytili policisté v pondělí v noci, krátce poté, co přepadli čerpačku v Chomutově. Ten samý den byli nezletilí obviněni ze spáchání provinění loupeže, starší dvojice pak byla obviněna ze zločinu loupeže.

Policisté podrobovali výslechu mladé lupiče ještě včera, přesto z vyšetřování již vyplynulo, že éra přepadení v jejich podání vypukla na začátku letošního roku, přesněji 6. ledna.

V ten den přišel do prodejny benzinky v Záluží u Mostu jeden z nezletilých hochů s kuklou na hlavě a pistolí v ruce. Peníze se mu získat podařilo. „O den později tentýž mladík dojel do obce Libčeves na Lounsku. I tam maskován a se zbraní v ruce chtěl peníze. S kým tehdy přijel loupit, zjišťují stále kriminalisté," informovala mluvčí mosteckých policistů Ludmila Světláková.

Pak si dali téměř tři týdny oddych. Ukradené peníze ale zřejmě došly, a tak se vydali na další loupežnou výpravu, tentokrát do Chrášťan na Litoměřicku. Scénář byl opět stejný, na místo přijeli tři pachatelé, nejmladšího poslali s pistolí do prodejny, poté s penězi rychle odjeli.

Další den se opět vrátili do Mostu, tentokrát do Souše. Zase jim přepadení vyšlo, odnesli si peníze i cigarety.

Ještě v lednu stihli i pátou loupež. Na pumpě v Havrani se objevili v kompletní sestavě. „Nejprve jeden z nich šel do zamčené prodejny pro bagetu a po něm, když obsluha odemkla dveře, do prodejny přišel opět týž ozbrojený mladík s kuklou," uvedla mluvčí. Za chvilku už prchali s penězi.

K poslední loupeži došlo v noci z neděle na pondělí v Chomutově, tam čtveřice navštívila čerpačku OMW. Opět s pistolí a kuklou si vydobyli peníze, cigarety i sladkosti. S kořistí pak nasedli do červené oktávky, která patří rodičům jednoho z pachatelů, a ujeli pryč. Okamžitě se rozjela rozsáhlá pátrací akce, která byla úspěšná. Policisté v okolních okresech totiž na silnicích zkontrolovali každou červenou oktávku, až narazili na tu pravou. „Pár minut před 1 hodinou si hlídka v ulici J. Suka všimla vozidla červené barvy a chtěla ho zkontrolovat. Řidič červené škodovky policejní vozidlo též zaregistroval a přidal na plynu," popsala Světláková. Daleko však nedojeli, v Šeříkové ulici je chytili.

Při kontrole auta našli policisté na podlaze pletenou kuklu a v ní schovanou zbraň. V batohu pak byly peníze a krabičky cigaret. To byl jasný impulz pro zadržení.

Čtveřice lupičů z Mostecka způsobila škody v celkové výši třicet tisíc korun. Policisté nevylučují obvinění dalších osob. Případ dále vyšetřují, na tři z pachatelů podali již v pondělí návrh na vzetí do vazby.