Ve vazbě a s hrozícím trestem až osmi let vězení skončil 23letý cizinec, který se stal převaděčem. V těchto dnech si vyslechl obvinění z trestného činu Organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.

"Obviněný cizinec v Maďarsku v Budapešti do svého vozidla naložil pět občanů Turecka. Tyto osoby i přesto, že si byl vědom, že nemají platné cestovní doklady a víza a rovněž nemají povolení k pobytu na území České republiky, následně převezl přes hraniční přechody v Maďarsku a Slovensku. Na území našeho státu pak pokračoval směrem k hranicím Německa, kdy cílovou stanicí měly být Drážďany," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Ilustrační foto
Podvodů přes internet i sociální sítě přibývá. V Ústeckém kraji o 160 procent

Hranice do Německa však už vozidlo neprojelo. Na dálnici D8 u Ústí nad Labem ho zastavila kontrola Celní správy. Pět státních příslušníků Turecka bez dokladů si převzala cizinecká policie. Ta osoby ztotožnila a eskortovala na ústecké oddělení.

Zadržen a vyslechnut byl i řidič. "Při výslechu uvedl, že se o možnosti převážení osob dozvěděl z inzerátu a že za úplatu 1500 euro se mu to zdálo jako dobrý přivýdělek," dodala mluvčí Hyšplerová.