Pravděpodobně jde o vraždu a sebevraždu. "S ohledem na rodinu nebudeme sdělovat další informace. Vyšetřování případu je na počátku," uvedla Veronika Hyšplerová, mluvčí krajské kriminální služby.

Podle informací z místa činu oba manželé podnikali. Muž ve stavebnictví a žena ve školství. K tragédii došlo už v noci na neděli. "Slyšeli jsme dva výstřely," uvedli lidé v okolí.  Společně s manželi středního věku měly v domě bydlet dvě děti. Policie k nim nic s ohledem na příbuzné nic nesdělila. 

Ilustrační foto
Pečovatelka zpronevěřila přes sto tisíc korun. Neplatila za obědy klientů

"Včera jsem s manželi ještě mluvila a ráno se pak už jen přišli k nám vyptávat policisté," uvedla reportérům na místě sousedka z okolních domů. Že šlo o bezproblémovou rodinu, to konstatoval další soused v ulici, kde se rodinná tragédie stala.  

V neděli ve dvě hodiny odpoledne už kriminalisté u domu nebyli. Vchod byl zapáskován s nápisem policie. 

VLONI BYLO TŘINÁCT VRAŽD

V roce 2016 bylo v rámci Ústeckého kraje třináct vražd. Policistům se zaryla do paměti hlavně ta ze Štětí, kde žena po utajovaném těhotenství porodila doma syna, zabalila ho do igelitky a odnesla na pole za město. Podle znalců mu několika ranami způsobila těžká zranění hlavy. Dostala 15 let.

V paměti zůstávají i dva případy z Teplicka, z roku 2014:
11. ledna večer po 19. hodině muž ve středním věku zavraždil seniorku v jejím domě. Byl odsouzen k 18 letům vězení. Motivem jeho činu byla sexuální úchylka. Došlo u něho k rozvinutí sexuální parafilie. Podle DNA kriminalisté zjistili, že vraždil již v roce 2010 v Novém Jičíně, kde též připravil o život náhodnou seniorku.

17. května ve 21.30 hodin muž usmrtil v Bílině ženu. Napadl ji nožem. Pětatřicetiletý muž zabil svoji o rok mladší přítelkyni během noční hádky mezi nimi. Žena na následky zranění zemřela.