„Máme problém, protože se nedostavil jeden z důležitých svědků. Přitom o konání hlavního líčení věděl. Budeme se snažit svědka zkontaktovat," uvedla pro Deník ve čtvrtek, před zahájením druhého dne procesu, předsedkyně trestního senátu Jana Kurešová.

Svědek nepřišel

Důležitým svědkem, který nepřišel ve středu k soudu, je paní Zdena. Byla v kritickém okamžiku doma. Slyšela, že se venku něco děje, a potom z balkonu sledovala útok.

V přípravném řízení vypovídala o tom, že Romové, kteří na dvojici místních obyvatel zaútočili, byli tři. Ale jednoho z nich svědkyně nepoznala. Identifikováni nakonec byli dva muži, kteří stanuli před soudem.

Další svědkyně uvedla, že v době útoku sledovala televizi a uslyšela z venku křik nějaké Romky, která volala „zabte je". Vykoukla z okna a viděla, co se dělo.

Brutální útok

Když oba napadení nebyli schopni odporu, každý z dvou útočníků mlátil jednoho ležícího muže, a poté se prostřídali. Hlouček „fanoušků" se rozprchl, když uslyšel policejní houkačku, ale dva útočníci ještě zůstali a několikrát kopli a udeřili tyčí do jednoho z mužů.

Příbuzní a známí obžalovaných naopak tvrdili, že oba poškození muži je slovně napadali, že je zabijí. U soudu také zaznělo, že Iván Bubnár byl již jednou soudně trestán a Jozef Bubnár čtyřikrát.

Jisté je, že zranění byla vážná a stačil náhodný úder, aby ohrozil život napadených mužů. Podle lékařské zprávy a fotografií brutalita útoků je zřejmá.

Vzhledem k problémům se svědky není dosud jasné, zda v tomto týdnu padne rozsudek, nebo bude proces odročen.