Podle obžaloby, kterou má Deník k dispozici, úmyslně podváděly v realitním byznysu na Ústecku. Celková škoda v několika případech dosahuje téměř dvou milionů korun.

DOPLATEK ZA DŮM NIKDY NEDOSTAL

Podvedeným je například důchodce František Gaži, který v dubnu roku 2015 prodal svůj velký dům v Trmicích. „Stále mi připomínal zesnulou manželku a zůstal jsem na jeho náročný provoz sám,“ uvedl Gaži, který se za peníze z prodeje přestěhoval do domku v Roztokách. Prodej nemovitosti v Trmicích mu zprostředkovala ústecká realitní kancelář PROFI Reality & Finance, v níž dvě obviněné ženy figurovaly.

Na základě prohlášení o kupní smlouvě byla Gažimu cena z prodeje vyplacena několika způsoby, část hotově, další ze stavebního spoření a z hypotečního úvěru. Doplatek kupní ceny ve výši 387 tisíc, který mu realitka měla zaplatit, ovšem už nedostal.

FRANTIŠEK GAŽI už podal trestní oznámení.
Makléřky prý důchodci nezaplatily 387 tisíc

„Ve věci jsme zastupovali především kupujícího, a pokud je mi známo, doplatek kupní ceny mu byl již odeslán. Já sama jsem byla pouze na první prohlídce domu s klientem a dále jsem předala doklady k přípravě dokumentů mé kolegyni, paní Hájkové, která s ním dále podle nutnosti jednala,“ tvrdila v emailové reakci Kamila Vojtíšková v roce 2015.

Gaži ovšem do dnešního dne peníze nemá. „Je to zpronevěření peněz, pořád slibovaly, ale žádné peníze mi neposlaly. Prsteny, co jsem měl po nebožce manželce, jsem musel prodat, abych měl na uhlí a zaplacení poplatků,“ popsal Gaži, který se kvůli exekucím musel z domu odstěhovat.

UŽ JE VE VAZBĚ V LITOMĚŘICÍCH

„K vznesené obžalobě se moje klientka vyjadřuje tak, že vědomě nikoho nepoškodila a nikomu vědomě neublížila,“ uvedl Richard Třeštík, advokát Jitky Hájkové-Vojtíškové, která je ve vazbě v Litoměřicích. Ústecké makléřky dle obžaloby podváděly i v Krupce - Unčíně či v ústecké čtvrti Krásné Březno.

Za zločin zpronevěry a přečin podvodu teď oběma ženám hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. „Rozsudek bude vyhlášen v pondělí 4. září ve 13 hodin,“ dodala mluvčí okresního soudu v Ústí Irena Jeřábková.

Ilustrační foto
Hacker z Mostu vylákal z lidí statisíce korun