„V nákupním středisku v Tyršově ulici, tedy v provozovnách Globus, OBI, Penny bylo odhaleno letos od ledna do dubna 137 přestupků proti majetku. Zhruba dvě třetiny z nich jsou zlodějíčkové s trvalým bydlištěm v Ústí nad Labem a třetina z měst žije v okolních okresech. Pouze dvou přestupků proti majetku se dopustily v nákupním středisku osoby bydlící v Trmicích," uvedl Pavel Doležal, velitel Městské policie v Trmicích. Dodal, že v Trmicích se permanentně dopouštějí krádeží čtyři až pět osob bydlící ve městě.

Jde o osoby závislé na drogách. V jejich rejstříku jsou krádeže, nebo údajné nálezy kovových věcí ze zahrádek, svodů ze střech, ale nedávno i dlažebních kostek. „Odcizený kovový materiál je těmto lidem odebrán a přestupky jsou předávány k vyřízení správnímu orgánu," dodal velitel městské policie.

Podle Doležala je situace v Trmicích klidná. „Na podněty občanů nejvíce času strážníci věnují běžným kontrolám a zaměřují se na ulice, kde se shlukuje místní i přespolní mládež. Reagujeme na stížnosti, že mládež je hlučná, pobíhá po ulicích a znečišťuje veřejné prostranství. To je v současné době prioritním úkolem strážníků," zdůraznil Doležal.