Čtenáře Deníku podle výsledků ankety nejvíc zajímá, proč se ruší školkovné a zdražuje se práce zavedením povinného odvodu na nemocenské pojištění. Ale také to, kdy budou lidé moct odejít do předčasného důchodu, aniž by přišli o velkou část penze.

Zdroj: Deník

Od zveřejnění vládního záměru se ovšem objevila řada nelogičností. Ta největší se zřejmě týká včlenění kojeneckých vod do vyšší sazby DPH. Do ní bude sice spadati točené pivo a tiché víno, ale to nadále nebude zatíženo spotřební daní. Jak potvrdila předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, vyhandlovala to s lidovci za nulovou sazbu na knihy.

Vláda představila důchodovou reformu. Dotkne se předčasných penzí, minimální penze i věku odchodu do důchodu. Všechny změny najdete v článku.
Důchodová reforma přehledně: Co vše se změní. Jak to bude s předčasnou penzí

Co všechno už zaznělo v unikátních debatách Deníku s premiérem Petrem Fialou? Články a videa najdete pohromadě ZDE

Z nepochopitelných důvodů ovšem i ona, bojovnice proti dezinformacím, neprotestovala proti zařazení denního tisku do základní sazby 21 procent. Časopisy, vědecké i zábavné či pornografické, spadnou do nižší dvanáctiprocentní.

V pravidelných debatách Deníku s Petrem Fialou se budeme ptát za vás, naše čtenáře a posluchače. Otázky na dané téma pro tento týden můžete posílat na mail: otazkypremierovi@denik.cz. Deník je poté položí panu premiérovi.