Restaurace Zlatopramen Sport – Pub společně s Ústeckým deníkem si pro vítězku připravily jako odměnu šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci. Vyzvednout si ho může přímo v redakci Ústeckého deníku v Klíšské ulici.

Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravovala kuchařka Martina Hiřičová. Podle jejích slov jde o docela zdařilý recept na dobré jídlo.

„Místo celého kuřete jsem je zaměnila za kuřecí stehna, a to jen z důvodu, že v restauraci připravujeme šedesát jídel od každé hotovky. Jinak jsou ingredience zachovány,“ řekla Hiřičová.

Příprava poledního menu Ústeckého deníku trvala kuchařskému týmu restaurace Zlatopramen Sport – Pub zhruba hodinu. Jako příloha se podávala rýže a opečené brambory.

Menu Ústeckého deníku si dalo v restauraci k obědu celkem pětatřicet strávníků a několik porcí šlo na rozvoz.

Co uvaříme příští čtvrtek? O tom rozhodnete vy v hlasování vpravo v anketě Deníku!

Anketa: Jak vám recept chutnal?

Čtvrteční menu Sport – Pubu doplnil vítězný čtenářský recept: Kuřecí stehna s hlívou ústřičnou. Během dvou hodin si menu objednalo na třicet návštěvníků restaurace.

Strávníků jsme se zeptali, jak si na obědě Ústeckého deníku pochutnali.

Alena Chládková

Recept Ústeckého deníku jsem si dala, protože mě z celého menu zaujal. Jídlo je vynikající. Kuchaři zaslouží pochvalu.

Jiří Malík
Měl jsem chuť na houby, proto jsem si jídlo Ústeckého deníku dal. Celkem zdařilý recept.

Petr Drobný
Pochutnal jsem si na menu Ústeckého deníku. V této restauraci se dobře vaří. K jídlu nemám žádnou výtku.

Michala Slabá
Jsem v této restauraci poprvé, jídlo je chutné. V této restauraci budou mít dobré kuchaře.

Pavel Tesař
Kuřecí stehna jsem si dal, protože mám rád houby. Jídlo nemá chybu. Jen by mohli doplnit menu nějakým nápojem, který je k jídlu vhodný.

VÍTĚZNÝ RECEPT: Kuře s hlívou ústřičnou HLASOVALI JSTE ZDE

Suroviny:

1x kuře, 1x vaničku hlívy ústřičné, čerstvé bylinky (libeček, majoránka), pepř červený, zelený, bílý a černý, nahrubo mletý, cibule, pálivá paprika, 10 dkg anglické slaniny, 4x stroužek česneku, olivový olej, mořská sůl, bílé víno, alobal, rýže nebo brambory.

Postup: Kuře opláchneme, dutinu posolíme, posypeme pepřem, paprikou, do dutiny nacpeme nadrobno nasekanou hlívu, cibuli, bylinky, utřený česnek a na nudličky nakrájenou slaninu.

Zalijeme vínem dle chuti. Kuře zašijeme. Pak si připravíme marinádu z oleje a vína, do které bohatě nasypeme pepř a papriku, případně sušenou majoránku a libeček, těch však s citem, samozřejmě přisolíme a přidáme utřený česnek. Kuře marinádou silně potřeme. Potom opeřence zabalíme do alobalu a dáme do trouby grilovat. Kuře se pomalu griluje přibližně tři čtvrtě hodiny až hodinu.

Podáváme s pečenými brambory, rýží, hranolky a podobně. Hlívu lze doplnit lesními houbami, žampiony, slanina zase špekem či klobásou.

Marie Šímová

HLASUJTE O NEJLEPŠÍ RECEPT ČTENÁŘE!

Kuřecí stehýnka po myslivecku

Suroviny:
1200 g kuřecích stehen nebo čtvrtek, 50g oleje, 120g cibule, 1-2 stroužky česneku, 4 bobule jalovce, 5 celých pepřů, 3 kuličky nového koření, 1 hřebíček, 1 bobkový list, špetka tymiánu, sůl, 2 dcl vývaru nebo vody, 1 dcl bílého vína(není nutné), 2 lžíce rajčatového protlaku, 80 g strouhaného sýra(může být i bez něj), petrželka.

Postup:

Kuřecí čtvrtky opečeme krátce po obou stranách na horkém oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli a hrubě nasekaný česnek, osmahneme, vložíme koření, trochu zalijeme teplým vývarem nebou vodou, vínem, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka.

Během pečení porce podléváme a obracíme. Před koncem dušení přidáme rajčatový protlak a vývar nebo vodu, dochutíme a chvilku podusíme. Vyjmeme koření, na talíři posypeme porce strouhaným sýrem a sekanou petrželkou.
Příloha: rýže, těstoviny nebo opékané brambory. Je to mňam.

Naďa Chodovská
Kuřecí řízky zapečené ve šlehačce

Suroviny:
8 kuřecích řízků, 4 vejce, 100 g hladké mouky, 50 g strouhanky, olej na smažení, šlehačka na konečné zapečení.

Postup:
kuřecí řízky opláchneme a naklepeme. Do jedné misky si nasypeme mouku, do druhé misky si rozklepneme a rozšleháme vejce a do třetí misky nasypeme strouhanku, kterou buď koupíme hotovou, nebo si ji vyrobíme rozemletím tvrdých rohlíků či jiného bílého pečiva. Řízky postupně obalujeme v mouce, vejcích a nakonec ve strouhance. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej.

Když je olej dostatečně rozpálený vložíme obalené řízky na pánev a smažíme po obou stranách do zlatova, poté vyjmeme. Na konec osmažené řízky vložíme do předem připraveného pekáče a zalejeme šlehačkou. Vložíme do rozpálené trouby na necháme přivést šlehačku do mírného varu. Trojobal je poté vláčnější a řízky šťavnatější.

Příloha: bramborový salát, hranolky nebo pečivo.

Eva Tomášová
Pardubický guláš

Suroviny:
1/2 Vepřového masa, 2 malé cibule, 2 sterilované okurky, 2 vařená vejce, 10 dkg měkkého salámu, sůl pepř , hořčice, olej.

Postup:

do hrnce nalejeme olej a osmahneme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme na drobno nakrájené maso a restujeme do zlatova, přidáme hořčici a zalejeme vodou a dusíme maso do měkka. Mezitím co se nám dusí vepřové maso na panvičce orestujeme salám nakrájený na kostičky a nakrájené okurky. Když je maso měkké vyjmeme ho z hrnce a dáme do předem připravené misky. Omáčku zahustíme a vrátíme maso, přidáme orestovaný salám a okurku. Na konec do omáčky vložíme nakrájené na kostičky vejce na tvrdo.

Příloha: rýže, těstoviny, houskový knedlík.

Lenka Strnadová