Restaurace Zlatopramen Sport – Pub společně s Ústeckým deníkem si pro vítězku připravily jako odměnu šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci. Vyzvednout si ho může přímo v redakci Ústeckého deníku v Klíšské ulici.

Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravoval šéfkuchař Martin Ječmen. Podle jeho slov jeho o docela dobrý recept na chutné jídlo.

„Musím recept ohodnotit jako velmi povedený. Jen škoda, že nevyhrály u čtenářů řízky zapečené ve šlehačce, které prohrály o jeden bod. Ty také čtenářům mohu velmi doporučit ,“ řekl Ječmen.

Příprava poledního menu Ústeckého deníku trvala kuchařskému týmu restaurace Zlatopramen Sport – Pub zhruba hodinu a půl. Jako příloha se podávala rýže.

Menu Ústeckého deníku si dalo v restauraci k obědu celkem deset strávníků a asi třicet porcí šlo na rozvoz.

Jak Vám chutnal recept Deníku

Patrik Falis
Kuřecí stehýnka po myslivecku jsem si objednal na doporučení barmanky. Jídlo je velmi chutné. Omáčka je krásně jemná. Dobrý recept.

Petr Malý
Recept Deníku jsem si objednal, protože mám rád kuřecí. Kuchařům se povedla hlavně omáčka, je krásně jemná.

Michal Novotný
Jídlo Ústeckého deníku jsem si objednal, protože jsem omáčkový. Jak mi chutná? Vzkaz do kuchyně: je to moc dobré.

Kateřina Hymlová
K jídlu nemám výhrady. Neuvařila bych to lépe.
VÍTĚZNÝ RECEPT - HLASOVALI JSTE ZDE

Kuřecí stehýnka po myslivecku

Suroviny: 1200 g kuřecích stehen nebo čtvrtek, 50g oleje, 120g cibule, 1-2 stroužky česneku, 4 bobule jalovce, 5 celých pepřů, 3 kuličky nového koření, 1 hřebíček, 1 bobkový list, špetka tymiánu, sůl, 2 dcl vývaru nebo vody, 1 dcl bílého vína(není nutné), 2 lžíce rajčatového protlaku, 80 g strouhaného sýra(může být i bez něj), petrželka.

Postup: Kuřecí čtvrtky opečeme krátce po obou stranách na horkém oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli a hrubě nasekaný česnek, osmahneme, vložíme koření, trochu zalijeme teplým vývarem nebou vodou, vínem, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka. Během pečení porce podléváme a obracíme. Před koncem dušení přidáme rajčatový protlak a vývar nebo vodu, dochutíme a chvilku podusíme. Vyjmeme koření, na talíři posypeme porce strouhaným sýrem a sekanou petrželkou.

Příloha: rýže, těstoviny nebo opékané brambory. Je to mňam.

Naďa Chodovská

DALŠÍ NOMINOVANÉRECEPTY

Guláš bez míchání

Suroviny: 1 kg vepř. masa - nejlepší je z plecka, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 čaj. lžičky guláš koření (může být i kari), 3 čaj. lžičky sladké ml. papriky, 3 polévkové, bramborový škrob, sůl, pepř, 2 masoxy , feferonka, 0,75-1 l vody.

Postup: Maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat, masoxy rozpustíme v malém hrníčku a dolijeme do 1 l vody, dát vše do pekáče, je lepší do simaxové misky, přikrýt alobalem a péct na 250 st. asi 1,5 hodiny. Nedolívat vodu, nemíchat, nesundavat alobal.

Příloha: Výborné s chlebem, těstovinami, rýží, knedlíkem.

Eva Drobná
Zeleninové halenky

Suroviny:
6O dkg kapusty, cibule, houska, 20 dkg hub, 2 lžíce másla, 4 vejce, sůl, pepř.

Postup: Kapustu očistíme a krátce povaříme ve slané vodě. Poté odkrojíme s největších listů a zbytek kapusty na drobno nasekáme. Houby namočíme, vymačkáme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky a na másle zpěníme, přidáme houby a dusíme do měkka. Osolíme, přidáme pepř, žemli, nasekanou kapustu, 2 vejce. Důkladně promícháme. Směsí naplníme kapustové listy a stočíme je do balíčků. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Osmažíme na rozpáleném oleji.

Příloha: Brambory.

Dagmar Škvárová
Kuře po gruzínsku

Suroviny: 1/2 kg kuřecích špalíčků, cibule, česnek, rajče, pálivá paprička, zelená paprika, vejce, 1 dcl bílého vína, sůl, sůl pepř, koření adžika, šťáva z limetky.

Postup: Kuřecí špalíčky opečeme na oleji ze všech stran do růžova, do hrnce přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, 4 stroužky na plátky nakrájeného česneku, osolíme a osmahneme do zlatova. Poté podlijeme 1 dcl bílého vína a dusíme do měkka. Před podáváním pokapeme limetkovou šťávou. Zdobíme plátky z natvrdo vařeného vejce, nakrájeným rajčetem, cibulkovou natí nebo okurkou.

Příloha: Brambor, rýže nebo bílý chléb.

Lada Prokůpková