Podle jeho slov jde o dobrý recept, který si zřejmě dobrá kuchařka vytvořila doma sama.

„Základ je podobný jako na hamburskou. Je vidět, že čtenářka ráda vaří. Nic bych receptu jako profesionální kuchař nevytkl. Jen bych doporučil omáčku zjemnit máslem,“ řekl Ječmen.

Příprava poledního menu Ústeckého deníku trvala kuchařskému týmu restaurace Zlatopramen Sport – Pub zhruba tři hodiny. Jako příloha se podávala rýže nebo brambory.

Menu Ústeckého deníku si dalo v restauraci k obědu celkem deset strávníků a třicet porcí šlo na rozvoz. Celkem kuchaři připravili padesát porcí.

Restaurace Sport – Pub společně s Deníkem pro vítězku připravily odměnu – šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci. Vyzvednout si ho může v redakci Ústeckého deníku v Klíšské ulici.

Jak vám to chutnalo?

Miroslav Neumann
Je to chutné. Jen by mohla být omáčka méně tučná. Jinak nemám žádné výhrady.
Kamila Rejšková
Menu Ústeckého deníku jsem si objednala, protože vím, že se ve Sport – Pubu vaří podle čtenářských receptů. Nejlepší recepty kolikrát vznikají od domácích kuchařek.
Jaroslava Ouzká
Pravidelně si vystříhávám recepty z Ústeckého deníku. Do irské na zimáku občas zaskočím na oběd. Jídlo Ústeckého deníku nejdříve ochutnám, než ho udělám rodině doma. Dnešní recept od paní Škvárové do své kuchařky určitě zařadím.

DALŠÍ SOUTĚŽNÍ RECEPTY:

Alkoholik kuře
Suroviny:
4 čtvrtky kuřete, 200 g syrových žampionů, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 4 bobkové listy, mletý pepř, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce brandy, 1 lžíce másla
Postup: Čtvrtky opláchneme a opečeme na veliké hluboké pánvi na rozehřátém másle dozlatova. Přidáme na silná kolečka nakrájenou cibuli, pokrájený česnek, pokrájené žampiony, bobkový list, opepříme, osolíme, trochu podlejeme vodou a dusíme pod pokličkou. Jakmile je maso měkké, vyndáme ho a obereme. Vyndáme cibuli a vyhodíme ji. Mouku rozmícháme s trochou vody, vlijeme do omáčky a provaříme. Vložíme zpět obrané kuře, přidáme 2 lžíce brandy a prohřejeme, už nevaříme.
Příloha: Podáváme s rýží nebo hranolkami.
Nedoporučuji dělat s jiným alkoholem než brandy, zkazíte to!

Eva Jáklová
Babiččina játrová omáčka s blbouny
Suroviny: 1 kg předního hovězího, 1/2 kg vepřových nebo hovězích jater, kořenová zelenina, 1-2 stroužky česneku, majoránka, pepř, kousek másla, maggi, hladká mouka na jíšku nebo instatní jíška tmavá, sůl
Postup: Hovězí maso dáme vařit s kořenovou zeleninou, asi v polovině vaření přidáme játra vcelku a vaříme do měkka. Z másla a mouky uděláme tmavou jíšku, zalijeme vývarem a provaříme. Mezitím játra nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do vývaru. Ochutíme česnekem, majoránkou a pepřem, popř. přidáme trochu maggi. Maso nakrájíme na plátky, přidáme do omáčky.
Nejlepší je s kynutými, na půlky překrojenými prázdnými blbouny. Vývar solíme až po uvaření jater, játra vyndám,vývar osolím a nechám chvíli povařit asi 5 minut, aby sůl vtáhlo i maso.

Jana Pravdová
Chudákova husa
Suroviny: 1 kg brambor, 500 g vepřových jater, 500 g cibule, 4 lžíce sádla, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 4 stroužky česneku, 500 ml vývaru
Postup: Očištěná játra nakrájíme na plátky a z obou stran prudce opečeme na lžíci sádla. Do výpeku přidáme další lžíci sádla a osmažíme na něm pokrájenou cibuli dorůžova. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pekáč nebo zapékací misku vymažeme zbývajícím sádlem. Do vývaru zamícháme rozmačkaný česnek. Do pekáče naskládáme polovinu brambor a lehce osolíme. Plátky jater z obou stran osolíme, okořeníme a naskládáme je na brambory. Na játra urovnáme vrstvu osmažené cibule a na ni druhou polovinu brambor. Opět osolíme a zalijeme vývarem. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme do zčervenání.

Jitka Malá