Na šťastnou vítězku čeká v redakci Ústeckého deníku šek v hodnotě 300 korun na konzumaci v restauraci Sportpub na zimním stadionu, která je partnerem soutěže.

Jako každý čtvrtek byl recept zařazen do poledního menu restaurace.

Menu Ústeckého deníku připravovala již tradičně kuchařka Martina Hiřičová.

„Krkovičkou na uvítanou asi nikoho neurazíte. Jde o zdařilý recept na chutné jídlo,“ řekla k receptu Hiřičová.

Menu Ústeckého deníku si objednalo v restauraci k obědu celkem deset strávníků a dalších dvacet porcí šlo na rozvoz, kterým se restaurace Sporpub Zlatopramen také zabývá.

Jak vám chutnal čtenářský recept
Karel Svatoš
Je to dobré, jídlu bych nic nevytknul. Menu Ústeckého deníku mě zaujalo v jídelním lístku.
Radek Trojčinský
Vepřové mám rád. Jídlo je chutné. Zhodnotil bych to jako povedený recept.

DALŠÍ SOUTĚŽNÍ RECEPTY:

Smažené plněné kotlety v těstě
Suroviny:
Silnější plátky kotlet, vejce, sterilovaný hrášek, cibule, měkký salám, sůl, strouhanka, hladká mouka, mléko, tuk na smažení.

Směs do kotlet: Osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme hrst okapaného hrášku a na kostičky nakrájený salám. Vše necháme asi dvě miuty smažit, rozklepneme vejce, smícháme a dáme vychladnout.
Těstíčko: Rozkvedláme vejce, přídáme mléko, špetku soli a na špičku nože prášek do pečiva.

Postup: Kotlety rozřízneme, vytvoříme kapsy a naklepeme po stranách. Do kapes dáme směs a spojíme párátky. Posolíme po obou stranách a obalíme v těstíčku.

Příloha: Bramborový salát, zeleninový salát, restované brambory nebo kaše.

Vlasta Škvárová
Pravá čína z hovězího masa
Suroviny: 500 g hovězího, 2 cibulky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce ketjap asin, 1 el. stroop, 1-2 lžičky sambalu, 2 malé plechovky protlaku, 3 lžičky zázvoru, sůl a pepř

Postup: Nakrájej maso na kousky, přidej sůl, pepř, zázvor, pokrájenou cibulku a česnek. Restujeme nejdříve maso na másle nebo oleji, teprve až bude skoro hotové, přidejte cibulku a česnek. Po deseti minutkách přidejte zbytek ingrediencí s trochou vody. Necháme30–45 minut vařit na mírném ohni. Na zahuštění omáčky můžete použít maizenu.

Příloha: Rýže nebo čínské nudle.

Jana Pravdová
Knedlíčky z mletého masa v omáčce
Suroviny: 400 g mletého masa vepřové+hovězí, 1 vejce, 1 malá cibule, 3 lžíce strouhanky, 2 lžíce vody, sůl, pepř, 1 l hovězího vývaru.

Postup : Maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, vodu a strouhanku smícháme a vytvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu. Vhodíme do vařícího, dostatečně slaného vývaru a vaříme 12 minut. Pak vyjmeme, vývar ponecháme na zalití jíšky. Na oleji do sklovita osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, uděláme světlou jíšku. Tu zalijeme vlažným vývarem a trochou vody, přidáme kečup s bobkovým listem. Necháme provařit, ke konci zjemníme smetanou, procedíme, přidáme kuličky a ještě krátce povaříme. Nakonec dochutíme solí, citronovou štávou, cukrem.

Příloha: Houskový knedlík.

Lenka Poslušná