Šéfkuchař Martin Ječmen k receptu prozradil, že jde o jídlo, které se nejčastěji vaří v českých domácnostech.
„Jde o nenáročné jídlo. Zvládne ho uvařit každý průměrný kuchař. Já osobně bych třeba vyměnil sterilované lečo za své vlastní. Nezabere to moc času, člověk si ho ochutí podle vlastního a ví, jakou zeleninu používá, “ řekl Ječmen.
Příprava poledního menu Ústeckého deníku trvala kuchařskému týmu restaurace Sport Pub Zlatopramen zhruba půl hodiny. Jako příloha se podávala dušená rýže a hranolky.
Menu Ústeckého deníku si dalo k obědu celkem třicet strávníků a dvacet porcí šlo na rozvoz.
To znamená, že Ďábelská jatýrka měla u strávníků úspěch a prodalo se všech padesát uvařených porcí.
Restaurace Sport Pub Zlatopramen si společně s Deníkem pro vítězku připravily odměnu – šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci.
Vyzvednout si ho může v redakci Ústeckého deníku v Klíšské ulici.
Marcela Poláčková: Je to dobré. Pochutnala jsem si. Jídlu nic nechybělo.
Jindřich Boháč: Na Ďábelská jatýrka jsme si s manželkou zašli. Moc jsme si pochutnali.
Michal Konečný: Nic bych jídlu nevytkl. Bylo to chutné, pikantní jídla mám rád.
Lucie Kuchařová: Pochutnala jsem si. Recept si vystřihnu do své kuchařky. Jen lečo si udělám vlastní.
Suroviny: Kuřecí čtvrtky, brambory, anglická slanina, kysané zelí, olej, sůl, pepř, tymián.
Postup: Kuřecí čtvrtky osolíme a opepříme. Připravíme pekáč vymazaný olejem a postupně do něj vrstvíme plátky anglické slaniny, kysané zelí a poté znovu slaninu. Na ni dáme okořeněné kuřecí čtvrtky a okolo poskládáme oloupané brambory, které osolíme. Vše posypeme tymiánem a v zakrytém pekáči dáme péct do trouby na 20 minut. Poté sundáme pokličku a pečeme, dokud není kuře hotové a brambory měkké.
Štěpánka Štefková
Suroviny: Celozrnné špagety, filé,konzerva hrášku, olivový olej, ořechy, šafrán, sůl, pepř.
Postup : Špagety uvaříme v osolené vodě, slijeme a zakápneme olivovým olejem. Na pánvi opečeme filé, osolíme, okořeníme, přidáme hrášek, nasekané ořechy, šafrán. Cca 5 min. podusíme a pak smíchame s těstovinami.
Lenka Poslušná
Suroviny: Vepřové řízky, tvrdý sýr, vejce, plnotučná hořčice, trochu vody(nebo bílého vína), hladká mouka, pepř, sůl, olej, čerstvě nastrouhaný křen.
Postup: Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Vložíme na rozehřátý olej, opečeme z obou stran, podlijeme troškou vody(vínem) a chvilku podusíme. Plátky masa přendáme do pekáčku a na každém z nich uděláme ,,hnízdo,, ze strouhaného sýra, do každého vlijeme trošku rozšlehaného vejce se solí. Vložíme do hodně předehřáté trouby. Pokrm je hotový, když se sýr roztaví a vejce ztuhnou. Posypeme nastrouhaným křenem.
Příloha: Bramborový salát, kaše, hranolky, brambory.
Eva Drobná