Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravovala kuchařka Martina Hiřičová spolu s kuchařským týmem restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu.

Kuchařka Martina Hiřičová k receptu prozradila, že kuřecí maso je v českých domácnostech oblíbené. To je vidět i na výsledcích hlasování.

„Jde o rychlý a snadný recept. Místo kuřecích čtvrtek jsme udělali stehna, která jsme proložili zelím a slaninou. Šťáva ze zelí a slaniny se lépe nasákne do masa,“ řekla Hiřičová.

Příprava poledního menu Ústeckého deníku trvala kuchařskému týmu restaurace Sport Pub Zlatopramen zhruba hodinu. Nejvíce času zabralo pečení kuřecích stehen. Jako příloha se podávala dušená rýže a vařené brambory.

close zoom_in Podle slov servírky Jany Nemeškalové, byl v restauraci o menu Ústeckého deníku velký zájem.

„Menu Ústeckého deníku jsme prodali celkem čtyřicet pět porcí. V restauraci si ho dalo k obědu celkem patnáct strávníků a třicet porcí šlo na rozvoz zaměstnancům místních firem,“ řekla Nemeškalová.

Restaurace Sport Pub Zlatopramen si společně s Deníkem pro vítězku připravily odměnu – šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci.

Bohatý jídelní lístek nabízí šedesát jídel a dvě stě padesát nápojů.

Kupón si může vyzvednout každý všední den přímo v redakci Ústeckého deníku v Klíšské ulici naproti čerpací stanici.

close zoom_in J a k v á m c h u t n a l o ?

Jakub Grin: Je to dobré. Kuřecí mám rád.

Roman Navara: Na kuřeti jsem si pochutnal. Ničím bych jídlo nevylepšil, nejsem kuchař.

Marek Lízr: Je to dobré. Na menu Ústeckého deníku jsem si pochutnal. Nic bych jídlu nevytkl.

Hlasujte na webu Ústeckého deníku, co budeme v restauraci vařit příští týden:

Rajská omáčka se smetanou

Suroviny: Hovězí maso, máslo, hladká mouka, cibule, rajčata, černý pepř, nové koření, bobkový list, sůl, ocet, cukr, perníkové koření

Postup: V papiňáku uvaříte v osolené vodě hovězí maso. Maso vyndáme, vývar budete potřebovat za chvilku. Ve vedlejším hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.Zasypeme moukou a usmažíme na tmavší jíšku. Rajčata pokrájíme, přidáme do hrnce společně s pepřem, novým kořením, bobkovým listem a perníkovým kořením a povaříme. Přisladíme podle chuti. Výsledný mišmaš prolisujeme přes cedník. Přilijeme zbytek vývaru, dosladíme, dosolíme a dokyselíme octem. Přidáme naporcované maso a necháme projít varem. Zjemníme smetanou.

Příloha: Houskový knedlík

Petr Drobný
Jehla s citronem

Suroviny: libové vepřové maso, koření na gyros, olej, sůl, cibule, papriky, slanina, hladká mouka, rajčata, citron.

Postup: Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením, promícháme s olejem a necháme uležet. Na jehlu napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu, kousky papriky. Jemně poprášíme moukou a opékáme v rozpáleném oleji.
Jehly ozdobíme na konec plátkem citronu.

Lenka Poslušná
Kuřecí červená omáčka pálivec

Suroviny: kuřecí řízky, plechovka krájených rajčat, rajský protlak, rajčata, bílé papriky, velká cibule, pepř, chilli, sůl, vegeta, oregano, bazalka, těstoviny - vřetena.

Postup: Zpěníme cibulku na olivovém oleji a přidáme na nudličky nakrájené maso. Orestujeme, přidáme plechovku rajčat, nakrájenou papriku a rajčata na kostičky, podle potřeby přidáme vodu a dusíme. Dochutíme a dohustíme protlakem s vegetou, osolíme, přidáme pepř, špetku bazalky a oregana podle chuti a přiostříme chilli.

Příloha: Těstoviny.

Lucie Brynychová