Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravoval šéfkuchař Martin Ječmen spolu s kuchařským týmem restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu.

Podle slov šéfkuchaře Martina Ječmena je kuřecí maso v českých domácnostech častým favoritem. Kuřecí se dá udělat na několik způsobů a domácí kuchaři mohou při vaření uplatnit gurmánskou fantazii.

„Myslím si, že palivec od čtenářky bude mít u návštěvníků úspěch. Jen bych recept vylepšil červeným vínem pro lepší chuť. Jinak bych receptu nic víc nevytkl,“ řekl Ječmen.

Příprava poledního menu Ústeckého deníku trvala kuchařskému týmu restaurace Sport Pub Zlatopramen zhruba čtyřicet pět minut.

Menu Ústeckého deníku se prodalo celkem čtyřicet pět porcí. V restauraci si ho dalo k obědu celkem jednadvacet strávníků a čtyřiadvacet porcí šlo na rozvoz, kterým se restaurace také zabývá.

Návštěvníci mohli využít na Zelený čtvrtek k menu Ústeckého deníku třináctistupňového zeleného piva Zlatopramen, které se po celý den v restauraci podávalo.

Restaurace Sport Pub Zlatopramen si společně s Deníkem pro vítězku připravily odměnu – šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci. Bohatý jídelní lístek nabízí šedesát jídel a dvě stě padesát nápojů.

Kupón si může výherce vyzvednout každý všední den přímo v redakci Ústeckého deníku v Klíšské ulici .

Jak vám chutnal čtenářský recept Ústeckého deníku?

David Zich
Je to dobré, jen jsem si dal kuřecí omáčku raději s hranolkami.

Pavel Klaus
Nic bych jídlu nevytkl. Pochutnal jsem si.

Petr Malík
Je to dobré a pikantní. Omáčka palivec mě v jídelním lístku zaujala, proto jsem si ji objednal.
HLASUJTE O DALŠÍ VÍTĚZNÝ RECEPT, který se bude ve čtvrtek vařit v Restauraci Sport Pub
Alláhova směs

Suroviny: Kuřecí řízky, cibule, bílý jogurt, rajčatový protlak, citrónová šťáva, olivový olej, kuskus

Postup: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, přidáme jogurt, rajčatový protlak, olivový olej, skořici, kari a sůl. Vše promícháme a necháme uležet (stačí hodinu). Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme směs a podusíme. Podle potřeby dochutíme.

Příloha: Kuskus - kuskus zalijeme v hrnci vařícím slepičím vývarem, hrnec odstavíme a přiklopíme. Po 5 minutách přidáme lžíci olivového oleje a promícháme.

Lukáš Novák
Zvěřinová roláda

Suroviny: Kančí kýta, olej, sůl, pepř, cibule, máslo, vejce, paprikové klobásy, sterilované okurky.

Postup: Rozřízneme kančí kýtu, plát masa potřeme z obou stran olejem, osolíme, opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Pak k ní vlijeme osolená, opepřená, rozšlehaná vejce a mícháme, dokud se nesrazí. Klobásy oloupeme, okurky podélně rozřízneme na čtvrtiny. Na plát masa rozetřeme vejce, přidáme klobásy a okurky, pevně svineme a převážeme provázkem. V pekáčku za všech stran prudce opečeme, pak podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme v troubě. Když je téměř měkká odklopíme a dopečeme dozlatova.

Příloha: Bramborová kaše, vařený brambor.

Eva Drobná
Sojové kostky na kmínu a pivu

Suroviny:
Sojové kostky, masox, světlé pivo,tvrdý chléb, pepř, sůl, kmín

Postup: Sojové kostky přelijeme vařícím bujonem z 0,25 dl vody a necháme odležet. Na sádle opečeme kostky dočervena a přidáme nadrobno krájenou cibuli, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem a podlijeme pivem. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Dle potřeby podléváme. Nakonec zahustíme tmavým chlebem bez kůrky a 10 minut povaříme.

Příloha: Hranolky

Lenka Pravdová