Druhý Ústečan Petr Klapálek bude vařit pod dohledem kamer v pátek a právě v jeho bytě v Doběticích se rozhodne, kdo vyhraje pětadvacet tisíc korun.

Pět soutěžících z Ústeckého kraje se ve vaření střídá každý všední den. Dvojici z Ústí doplnila Radka a Pavel z Mostu a Andrea z Loun.

„Trochu mi vadilo, když nám štáb šmejdil po domě, ale když jsme si domluvili hranice, bylo vše v pořádku,“ vypráví sedmačtyřicetiletý Klapálek své dojmy z natáčení.

Potěšilo ho, že ze skupiny, se kterou se tento týden objevuje v televizi, nikdo výrazně nevyčníval.

„Na Andree je znát její mládí, ale jinak jsme si všichni rozumněli,“ pochvaloval si amatérský kuchař. Nejvíc mu chutnalo u Radky, která se v televizi objeví den před ním, tedy ve čtvrtek.

Flambovaný ananas

Klapálek preferuje hlavně českou kuchyni. „Jsem gulášový, mám rád omáčky. Jinak ale mám v oblibě i kuchyni středomořskou, což se podepsalo i na mém soutěžním předkrmu,“ vysvětlil soutěžící, který zvolil jako předkrm smetanový fresh s olivami, bylinkami a schwarzwaldskou šunkou.

Dále následovala dršťková polévka z kuřecích žaludků. Jako hlavní chod vařil Plněný měšec.

„Za dezert jsem zvolil flambovaný ananas se šlehačkou, krémem a ovocem,“ popisuje Petr Klapálek a dodává: „Hodně jsem vše propojil s vínem, kterému se věnuji. Máme v Ústí vinařský spolek a pořádáme degustace.“

Grilování

Do soutěže ho přihlásila manželka s kamarádkami. Kamera mu nevadí. Své kuchařské umění využívá podnikatel – řemeslník především na zahradě, když vaří či griluje pro kamarády.

„Mám rád velkou společnost, máme spoustu kamarádů,“ říká majitel podlahářské firmy. Díl s Petrem Klapálkem bude na TV Prima v pátek od 18.00 hodin.

Zpracovali Martin Klimeš a Radek Strnad