V internetové anketě na www.ustecky.denik.cz o jejím vítězství rozhodli čtenáři Ústeckého deníku.

Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravovala spolu s kuchařským týmem restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu kuchařka Martina Hiřičová.

„Je vidět, že paní Hromasová ráda a zdravě vaří. Jen jsme vrabčáky vylepšili kuřecím masem. Jsme přeci jen masový národ a bezmasá jídla u nás v restauraci moc nejdou,“ řekla Hiřičová.

Během hodiny se prodalo všech sedmdesát připravených porcí. „Špenátová jídla jsou v naší restauraci velmi oblíbená, proto jsme počítali se zvýšenou poptávkou a připravili více jídel,“ řekl provozní Jiří Česnohlídek.

Restaurace Sport Pub Zlatopramen si společně s Deníkem pro vítěze připravily odměnu – šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci.

Kupón si může výherce vyzvednout každý všední den v redakci Ústeckého deníku v Klíšské ulici.

J a k v á m c h u t n a l o ?

- Jan Tobiáš
Je to velmi dobré, pochutnal jsem si.

- Jana Kopecká
Moc jsem si pochutnala, určitě si vrabce udělám doma.

Hlasujte v anketě, co budeme v restauraci vařit příští týden:

Zapečené krůtí těstoviny

Suroviny: těstoviny, krůtí prsa, cibule, česnek, rajčata, bílé papriky, smetana na vaření, bazalka, sůl, pepř, sýr na posypání

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu. Krůtí prsa orestujeme, ochutíme solí, pepřem a přidáme najemno nasekané stroužky česneku. Zeleninu nakrájíme na kostky, cibuli na půlkolečka. Pokrájenou zeleninu a cibuli smícháme s uvařenými těstovinami a orestovaným masem, dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Zapékací mísu vymažeme tukem a vložíme těstoviny. Poté zalijeme smetanou a posypeme sýrem. Zapékáme do doby, než změkne cibule.

Lenka Neradová
Hovězí srdce na špeku

Suroviny: hovězí srdce, slanina, máslo, cibule, vývar, hladká mouka, šunka, sůl, pepř.

Postup: Hovězí srdce očistíme, zbavíme žilek, blan a opereme. Prošpikujeme slaninou a osolíme, opepříme. Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a potépřidáme osmahnout další kousek slaniny. Poté do kastrolu vložíme na plátky či kousky nakrájené srdce, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Vývar doléváme a občas srdce obrátíme. Když je maso měkké, vyjmeme je a šťávu vydusíme na tuk. Poté zaprášíme hladkou moukou, do červena zapečeme, zalijeme zbytkem vývaru a dohladka povaříme. Nakonec ještě prohřejeme plátky srdce a přidáme šunku.

Příloha: rýže, houskový knedlík.

Eva Krupičková
Vepřový guláš s houbami

Suroviny: Vepřové maso, bílé víno, tymián,bobkový list, česnek,2 lžíce oleje, cibule,sůl,bílý pepř, chlebové kůrky na zahuštění, slanina, mražené houby.

Postup: Vepřové maso nakrájejte na kostky a naložte do marinády z bílého vína, tymiánu, bobkového listu a utřeného česneku. Maso nechte marinovat. V hrnci rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli. Přidejte marinované maso a ze všech stran opečte. Osolíme, opepříme, podlijeme marinádou a vložíme do vyhřáté trouby. Při 180 °C dusíme do měkka. Poté přendáme do jiného hrnce. Šťávu dle potřeby rozřeďíme a přivedeme k varu. Zahustíme ji nastrouhanými chlebovými kůrkami, provaříme a přecedíme na maso. Nakrájenou slaninu rozškvaříme na pánvi.Přidejte na malé kousky nakrájené houby. Orestujeme je, osolíme, trochu podlijeme vodou a podusíme doměkka. Poté přidáme k masu a vše prohřejeme.

Petr Drobný