Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravoval šéfkuchař Martin Ječmen spolu s kuchařským týmem restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu.

Kuchař Martin Ječmen prozradil, že jde sice o zdařilý recept, ale vnitřnosti moc v českých restauracích nefrčí.

„Myslím si, že paní Eva Krupičková ráda vaří, i že jde o dobrý recept, ale neodhaduji si říci, jaký to bude mít u návštěvníků úspěch,“ dodal Ječmen.

Měl pravdu – na Hovězí srdce na špeku neměli zákazníci moc velkou chuť, to se odrazilo i na prodejnosti.

Během obědů se v restauraci prodalo jen deset porcí a pět porcí šlo na rozvoz.

Jako příloha se podával houskový knedlík a rýže.

Restaurace Sport Pub Zlatopramen si společně s Deníkem pro vítěze připravily odměnu – šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci.

Kupón si může výherce vyzvednout každý všední den v redakci Ústeckého deníku v Klíšské ulici.

J a k v á m c h u t n a l o ?

Petr Málek

Hovězí srdce jsem už dlouho neměl. Je to dobře připravené, pochutnal jsem si. Do restaurace jsem si na menu Ústeckého deníku přímo zašel. Dobře tu vaří.

Jana Kopecká
Pochutnala jsem si, bylo to výborné.

Hlasujte, co budeme v restauraci vařit příští týden:

Zapékané masové placky

Suroviny: Hovězí maso, cibule, česnek, sůl, pepř, majoránka, koření do mletého masa, vejce, strouhanka namočené v mléce, strouhanka na obalení, olej na smažení, papriky, rajčata, kousek másla.

Postup: Hovězí maso mameleme. Poté smícháme se všemi přísadami, nadrobno nakrájená cibule, lisované stružky česneku, směs na koření, strouhanka namočená v mléce. Vytvarujeme malé masové plackyky o šířce asi 2 cemtimetry, které obalíme ve strouhance. Masové placky zprudka opečeme na pánvi na trošce oleje. Když máme placky opečené naskládáme je do pekáčku. nebo zapékací mísy Pokryjeme nakrájenými rajčaty a paprikami, přidáme kousek másla. Zapékáme asi 30-40 minut.

Příloha: vařené brambory nebo bramborovou kaší. Přeléváme vypečenou šťávou.

Veronika Krmářová
Celerový salát s kuřecím masem

Suroviny: kuřecí maso, celer sterilovaný, jablka , sterilovaný hrášek, sůl, bílý pepř, majonéza, kysaná smetana

Postup: Grilované kuřecí maso nakrájíme, na kostičky přidáme okapaný a nakrájený celer, hrášek a nakrájená jablka. Lehce promícháme, osolíme a opepříme. Smícháme s kysanou smetanou a majonézou. Vše důkladně promícháme.

Příloha: čerstvé pečivo – nejlépe tmavé.

Marie Bečvářová
Králík po domácku

Suroviny: králík, česnek, cibule, kečup, plnotučná hořčice, vegeta, bílé víno, olivový olej, tavený sýr, mražená zelenina.

Postup: Nejprve si připravíme marinádu: cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Poté přidáme kečup, hořčici, vegetu, bílé víno, olej a mraženou zeleninu. Králíka naskládáme do zapékací misky nebo pekáčku, zalijeme marinádou a necháme přikryté asi 1 hodinu péct při 180 °C. Po upečení maso přendáme na talíř a výpek zahustíme taveným sýrem.

Příloha: Houskový knedlík, rýže, těstoviny.

Naděžda Cetrová