Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravoval šéfkuchař Martin Ječmen spolu s kuchařským týmem restaurace Sport Pub Zlatopramen, se kterou pravidelně ve čtvrtek čtenáři Ústeckého deníku vaří.

„Zeleninové saláty jsou mezi hosty dost oblíbené. Hlavně teď přes léto. Lidé v horkých dnech dávají hodně přednost lehkým jídlům,“ doplnil provozní restaurace Jiří Česnohlídek.

Příprava poledního menu čtenáře Ústeckého deníku trvala kuchařskému týmu restaurace Sport Pub Zlatopramen zhruba necelou hodinu a prodalo se během obědů všech připravených čtyřicet porcí. Jako příloha se podávaly tousty z tmavého pečiva.

Patnáct porcí si objednali návštěvníci přímo v restauraci a dvacet pět jídel šlo na rozvoz, kterým se Sport Pub Zlatopramen také zabývá.

Vítěz za recept získává šek na tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu.

Vyzvednout si ho může přímo v redakci v Klíšské ulici, každý všední den.

Jak vám chutnalo?

Jiří Kněží
Musím říci, že je to dobré. Salát z nastrouhaného celeru s masem jsem takhle připravovaný ještě nejedl.

Jiřina Silková

Na menu Ústeckého deníku jsem si přímo došla. Mám ráda saláty a celerový mi přijde dost originální.

Hlasujte, co budeme vařit příště!

Kapří bramboráky

Suroviny: Kapr, syrové brambory, česnek, majoránka, sůl, slanina nebo jiná uzenina, petrželová nať, mléko na zředění.

Postup:
Nastrouháme brambory obdobně jako při přípravě klasického bramboráku. Brambory společně s dalšími surovinami promícháme. Poté přidáme kapří maso v poměru poměru 1:1. Mlékem můžeme naředit tak, aby vznikla řidší hmota, ze které vytvořte na pánvi placky a opečte z obou stran.

Jana Pravdová
Špenátové rizoto

Suroviny: špenát sekaný, rýže, rajčata, cibule, sůl, pepř, podravka, olej

Postup: Zasmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži a necháme ji zesklovatět. Přimícháme na jemno nakrájená rajčata, sekaný špenát, osolíme, ochutíme podravkou. Vše zalijeme vodou a dáme do trouby péct rizoto. Pečeme v horké troubě na 200 °C a po 15 minutách zeslabíme na 180 °C, takže je hotovo za celkem 35-40 minut, ale záleží na troubě.

Eva Součková
Těstovinový salát se salámem

Suroviny: těstoviny, sůl, hrášek, žluté papriky, suchý salám, cibule, hořčice, vinný ocet, pepř, olej, česnek

Postup: Těstoviny uvaříme a scedíme. Přidáme hrášek, na nudličky nakrájené papriky, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Hořčici rozšleháme s octem, olejem, osolíme, opepříme a přilijeme k salátu. Nakonec vmícháme salám a necháme odstát.

Jitka Kuchňová