O nej recept jste hlasovali ZDE

Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravoval kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen v čele s mistryní kuchařského umění Martinou Hiřičovou, se kterou pravidelně ve čtvrtek čtenáři Ústeckého deníku vaří.

„Kotlety od paní Kasalové budou v poledním menu určitě horkým favoritem. Vepřová kotleta v českých restauracích je u hostů žádaná. Jsme takový masový národ. Jen jsme v receptu vynechali klobásy kvůli hostům, kteří nemají rádi moc mastná jídla. I přesto mají zapečené kotlety dobrou chuť. Zkombinovat jablka s kysaným zelím byl dobrý nápad,“ řekla Hiřičová.

Příprava poledního menu od čtenářky Ústeckého deníku trvala kuchařům v restauraci Sport Pub zhruba dvě hodiny. Během oběda se prodalo všech připravených čtyřicet porcí.

Kuchařka Martina Hiřičová měla pravdu. Staročeské kotlety měly u návštěvníků restaurace obrovský úspěch.

Dá se doslova říci, že se po nich jen zaprášilo.

Během hodiny, co restaurace otevřela, se prodalo všech čtyřicet připravených porcí.

Dvaadvacet jídel si objednali zákazníci přímo v restauraci a zbylých osmnáct porcí šlo na rozvoz, kterým se restaurace Sport Pub Zlatopramen také zabývá.

Vítězka za své kulinářské umění a recept získává šek na tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu.

Vyzvednout si ho může po telefonní domluvě na čísle 475 246 828 přímo v redakci v Klíšské ulici, každý všední den.

Jak Vám chutnalo?

Pavel Joska
Jako hoteliér, který se vyzná, musím uznat, že nápad zapéct jablka se zelím je dobrý. Čtenářka za svou kreativitu určitě zaslouží pochvalu.

Alexej Staněk
Opravdu dobré. Takováto jídla se do českých restaurací určitě hodí. To je vidět, že si to dávají všichni kolem .

Petra Souklová
Dobré. Musím uznat, že se to kuchařům povedlo. Nic bych jídlu nevytkla.

HLASUJTE O NEJ RECEPT, KTERÝ SE BUDE VAŘIT ZA 14 DNÍ V RESTAURACI SPORT PUB!

Kuřecí mls

Suroviny: kuřecí prsa nakrájená na kostičky, hrst sušených hub, sáček barevných těstovin, cibule, sádlo, olej, maggi, worchester, kari, vegeta, pepř, sůl, vejce, hladká mouka.

Postup: Z maggi, worchestru a kari uděláme marinádu, do které naložíme kuřecí maso (necháme od stát). Poté na troše oleje a cibulce maso udusíme, zvlášť na sádle dusíme předem namočené houby. Směs masa a hub smícháme s uvařenými těstovinami, dochutíme vegetou, solí a pepřem.

Zalijeme rozšlehanými vejci s jednou lžící mouky a zapečeme v troubě dozlatova.

Jana Peknerová
Králičí medailonky

Suroviny: vykostěný králičí hřbet, rozetřený česnek, tuk na smažení. Náplň: nakrájená slanina, strouhaný celer, nakrájené na drobno žampiony, nakrájená cibulka. Směs na obalování: hladká mouka, mletý kmín, mletý jalovec, mletá sladká paprika, špetka majoránky, sůl.

Postup : Hřbet nakrájíme na medailonky a naklepeme. Z jedné strany potřeme slabě česnekem, dáme trošku náplně, přehneme a sešpejlujeme. Obalíme ve směsi hladké mouky, soli a koření. Usmažíme. Náplň: rozpustíme slaninu, přidáme cibulku, kterou lehce osmahneme, zamícháme celer a žampiony.

Eva Bečvářová
Králičí medailonky

Suroviny
: vykostěný králičí hřbet, rozetřený česnek, tuk na smažení. Náplň: nakrájená slanina, strouhaný celer, nakrájené na drobno žampiony, nakrájená cibulka. Směs na obalování: hladká mouka, mletý kmín, mletý jalovec, mletá sladká paprika, špetka majoránky, sůl.

Postup : Hřbet nakrájíme na medailonky a naklepeme. Z jedné strany potřeme slabě česnekem, dáme trošku náplně, přehneme a sešpejlujeme. Obalíme ve směsi hladké mouky, soli a koření. Usmažíme. Náplň: rozpustíme slaninu, přidáme cibulku, kterou lehce osmahneme, zamícháme celer a žampiony.

Eva Bečvářová