Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravovala tradičně kuchařka Martina Hiřičová spolu s kuchařským týmem restaurace Sport Pub Zlatopramen, se kterou pravidelně každý čtvrtek čtenáři Ústeckého deníku vaří.

„Musím recept hodnotit jako velmi dobrý. Je to chutné jídlo. Jen si myslím, že když v omáčce není maso, tak to nebude mít u strávníků úspěch,“ řekla Hiřičová.

Příprava poledního menu čtenářky Ústeckého deníku trvala kuchařskému týmu restaurace Sport Pub Zlatopramen zhruba hodinu a prodalo se během obědů všech připravených čtyřicet porcí.

Osmadvacet porcí si objednali návštěvníci přímo v restauraci a dvanáct jídel šlo na rozvoz, kterým se Sport Pub Zlatopramen také zabývá.

Vítězka za recept získává od redakce Ústeckého deníku šek na tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu.

Vyzvednout si ho může každý všední den přímo v redakci v Klíšské ulici.

Jak vám chutnalo?

Jan Krasl
Bylo to dobré. Na knedlíkách jsem si pochutnal.

Nina Slánská
Nic bych jídlu nevytkla. Jen bych do toho osobně přidala maso.

A teď vybírejte, co budeme vařit příště!

Barevná směs

Suroviny: Vepřová kýta, kuřecí prsa, salátová okurka, šálek sterilovaných žampionů, chilli nebo pálivé papriky, špetka kmínu, špetka glutasolu, cukr, ocet.

Postup: Maso i okurku nakrájíme na kostičky, žampiony na čtvrtky. Maso v misce rozmícháme se směsí na obalení a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Důkladně mícháme, aby se kousky masa neslepily. Až maso zbělí, přidáme chilli, kmín, okurku a žampiony. Smažíme ještě asi 5 minut. Před dokončením přidáme cukr, okořeníme glutasolem a zakápneme octem. Jídlo není suché, ale je téměř bez šťávy.

Radek Štekl
Císařova pochoutka

Suroviny: Mleté vepřové, eidam, pepř, sůl, vegeta, rohlík, cibule, česnek, žampiony, vejce.

Postup: Cibuli nakrájíme na drobno a usmažíme. Rohlík namočíme ve vodě. Maso, strouhaný sýr, mírně vymačkaný rohlík a vše ostatní smícháme dohromady. Můžeme přidat vejce. Se solí a vegetou opatrně, sýr je slaný a je ho víc než masa. Z připravené směsi tvoříme kuličky, které nabodáváme na nožičky žampionů, obalíme v mouce, vejci a strouhance. Usmažíme.

Jana Pravdová
Uzené maso v kysaném zelí

Suroviny: Uzené maso, kysané zelí, celý pepř, rajský protlak nebo kečup, sůl, tuk na vymazání pekáče.

Postup: Kysané zelí překrájíme, uzené maso nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme tukem, vyložíme střídavě vrstvou zelí, vrstvou uzeného masa, přidáme celý pepř a končíme vrstvou zelí. Zalijeme vodou s rozmíchaným protlakem a v troubě zvolna dusíme doměkka.

Petr Malý