Během dvou hodin se po Císařově pochoutce jen zaprášilo, prodalo se všech sedmdesát připravených porcí.

„Co jsme začali vařit se čtenáři Ústeckého deníku, museli jsme výrazně zvýšit během obědů počet připravovaných porcí. Do restaurace chodí na menu Ústeckého deníku čím dál tím více návštěvníků a při rozvozu, kterým se také zabýváme, menu od čtenářů jsou také žádaná. Domácí jídla opravdu táhnou,“ řekl provozní Jiří Česnohlídek.

Slova provozního potvrzovali oslovení návštěvníci.

„V rámci své profese se pohybuji po celém městě. Dnes jsem si na menu Ústeckého deníku přímo zajela do Sport Pubu na zimák. Byl to dobrý nápad vařit obyčejná jídla podle čtenářů. Na Císařově pochoutce jsem si pochutnala,“ řekla Ivana Mišková.

Nebyla sama, kdo přišel do Sport Pubu na zimní stadion na oběd na čtenářské menu Ústeckého deníku.

„Zbytek rodiny nejí houby, takže kdybych recept paní Jany Pravdové udělala doma, nikdo by mi to nejedl. Proto jsem si ho také dnes objednala. Jen bych asi podle mého gusta kuličky neobalovala. Je to věc chuti, ale je to velmi dobré,“ zhodnotila práci kuchařů návštěvnice Eva Ratzenbeková.

Příprava poledního menu čtenářky Ústeckého deníku Jany Pravdové trvala kuchařskému týmu restaurace Sport Pub Zlatopramen zhruba hodinu a půl. Na přípravě Císařovy pochoutky se podílel sám šéfkuchař Martin Ječmen.

„Musím zhodnotit recept od paní Pravdové jako zdařilý. Je vidět, že pro ni bude vaření koníčkem. K Císařově pochoutce jsme zvolili jako přílohu bramborovou kaši. Výborné by však byly také brambory šťouchané nebo jen vařené. Kdo má rád tatarskou omáčku, může ji použít na dochucení. Jinak samy žampiony dají masu šťavnatou chuť,“ dodal Ječmen.

Vítězka za recept získává od redakce Ústeckého deníku šek na tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu.
Vyzvednout si ho může každý všední den přímo v redakci v Klíšské ulici.

VÍTĚZNÝ RECEPT:Císařova pochoutka Hlasovali jste ZDE

Suroviny: 1/4 kg mletého vepřového, 1/2 kg eidamu, pepř, sůl, vegeta, rohlík, cibule, česnek, žampiony, 1 vejce

Postup : Cibuli nakrájíme na drobno a na trošce oleje usmažíme. Rohlík namočíme ve vodě. Maso, strouhaný sýr, mírně vymačkaný rohlík a vše ostatní smícháme dohromady. Můžeme přidat 1 vejce. Se solí a vegetou opatrně, sýr je slaný a je ho více než masa. Z připravené směsi tvoříme kuličky které nabodáváme na nožičky žampionů, obalíme v mouce, vejci a strouhance. Usmažíme. Pozor, za tepla žampiony pouštějí hodně šťávy.

Příloha: Bramborová kaše, šťouchané brambory, chléb.

Jana Pravdová

HLASUJTE O NEJ RECEPT, KTERÝ BUDEME VAŘIT PŘÍŠTĚ!

Vepřové čínské nudle

Suroviny: 1 vepřový řízek, hrst krouhaného bílého zelí, těstoviny větších tvarů, sojová omáčka, oregano, chilli, olej, sůl.
Postup: Maso nakrájíme na nudličky, přisolíme, v misce promícháme s 2-3 lžícemi sojové omáčky, špetkou chilli a trochou oleje. Necháme chvíli uležet, mezitím dáme vařit těstoviny. Zatímco těstoviny docházejí v horké vodě, dáme podusit zelí v trošce vody s kapkou oleje asi 7-10 minut, jen zesklovatět a vydusit vodu. Naložené maso usmažené na oleji jako minutka smícháme s podušeným zelím a scezenými těstovinami, přidáme trochu oregana.

Eva Malá

Barevné překvapení

Suroviny: Krůtí plátky, 1/3 červeného zelí, 2 mrkve, cibule, rýže, hrst rozinek, lžička kari, sůl.
Postup: Rýži opereme, zalijeme vodou, přidáme rozinky, kari koření a vaříme pod pokličkou na mírném ohni podle návodu uvedeném na obalu. Mezitím si na másle zpěníme cibulku, poté přisypeme na kousky nakrájené krůtí plátky a opečeme na prudkém ohni asi 5 minut. Zelí omyjeme nakrouháme, očištěnou mrkev nastrouháme a přidáme do pánve k masu. Dochutíme a vše restujeme ještě asi 15 minut.
Příloha: rýže.

Lukáš Novák

Kuřecí bramboráky

Suroviny: Těsto na bramboráky, 500 g kuřecího masa, vejce, solamyl, pórek, cibule, nakládaná kapie, obyčejné bílé víno, sojová omáčka, glutasol, trošku oleje na opečení směsi

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, přidáme vejce, máčený škrob a glutasol . Odležené prudce opečeme, do pánve přidáme postupně nudličky cibule, pórku, kapie, nakonec přilijeme sojovou omáčku a víno. Usmažíme bramboráky a necháme na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk. Maso dáme na bramboráky a ozdobíme zbylým pórkem.

Petra Škodová