Recept byl zařazen do poledního jídelního lístku restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu, se kterou pravidelně každý čtvrtek čtenáři Ústeckého deníku vaří.

„Musím zhodnotit recept jako velmi zdařilý. Návštěvníci restaurace si ho hodně objednávají. Jen bych ještě kuřecí prsa s hermelínem vylepšila plátkem šunky. Podle fantazie můžeme ještě na konec dozdobit ořechem,“ řekla kuchařka Martina Hiřičová, se kterou čtenáři Ústeckého deníku pravidelně vaří.
Jejím slovům přitakával šéfkuchař Martin Ječmen.

„Čtenářské menu Ústeckého deníku je dnes mezi hosty favoritem. Poráží i Lasagne s lososem, což je náš typ hostům k obědu,“ dodal šéfkuchař. Příprava poledního menu od čtenářky Ústeckého deníku trvala kuchařům v restauraci Sport Pub zhruba dvě hodiny.

„Musím říci, že je to velice dobré. Na menu Ústeckého deníku jsem si přímo do Sport Pubu došel. Mám rád hermelín,“ řekl David Vlahý.

Nebyl sám, kdo si na Hermelínových tátových prsech pochutnal. Během oběda se prodalo všech připravených osmdesát porcí. Padesát porcí si objednali zákazníci přímo v lokále Sport Pubu Zlatopramen na zimním stadionu a třicet porcí šlo na rozvoz, kterým se restaurace také zabývá.

„Nic bych jídlu nevytkl, ba na opak. Musím říci, že jako stavební dělník se stravuji hodně po hospodách, ale takhle jsem si opravdu dlouho nepochutnal,“ hodnotil další návštěvník restaurace Jan Březina. Během hodiny a půl se po menu Ústeckého deníku jen zaprášilo.

A co budeme vařit příště? Hlasujte:

Hovězí maminčin závitek

Suroviny:
400 g hovězího masa ze stehna, 40 g masti, 40 g cibule, 60 g slaniny, 150 g kyselých okurek, 1 vejce, 20 g hladké mouky, sůl a pepř.

Příprava: Hovězí řízky naklepeme, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem. Poklademe na ně čtvrtky natvrdo uvařeného vajíčka, hranolky okurků a slaniny a zavineme. Převážeme nití nebo upevníme jehlicí, opečeme na masti, přidáme nastrouhanou cibuli, spolu osmahneme, podlijeme vodou a dusíme, po udušení závitky vybereme, odstraníme nitě, šťávu poprášíme moukou a povaříme.

Příloha: Hranolky, opečené nebo vařené brambory.

Karolína Laubová

Rybí filé pod voňavou peřinkou

Suroviny: 500 g rybího filé, 30 ml rozpuštěného másla, 1 stroužek česneku, 300 ml strouhanky, 50 ml strouhaného parmazánu, 50 ml strouhaného sýru typu čedar, 15 ml nasekané pažitky.

Příprava: Filé naklademe do vymazaného pekáče. Smícháme máslo, prolisovaný česnek, strouhanku, sýr a pažitku. Touto směsí potřeme rybí filé a pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 20 minut.

Příloha: Vařené brambory nebo bramborová kaše.

Jiřina Pekárková

Barevná restovaná kuřecí srdíčka

Suroviny: 400 g kuřecích srdíček, 150 ml sójové omáčky, 1 lžíce česnekových plátků, 1 menší pórek, 1 červená, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 1 lžíce oleje.

Příprava: Srdíčka naložíme do sojové omáčky s česnekovými plátky a necháme odležet. Pórek nakrájíme na kolečka, papriky na tenké nudličky. Srdíčka zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, podlijeme zbylou sójovou omáčkou s česnekem. Pak asi 10 minut dusíme a podle potřeby zlehka podléváme vodou. Zeleninu spaříme vařící vodou a přidáme k již měkkým srdíčkům, popřípadě podlijeme ještě trochou vody a ještě krátce podusíme.

Příloha: Hranolky, rýže.

Milena Rejžková