„Během obědů se prodalo všech osmdesát připravených porcí. Pětatřicet porcí šlo na rozvoz, kterým se restaurace zabývá, a zbylé porce si objednali návštěvníci přímo v lokále,“ řekla kuchařka a mistryně v kulinářském umění Martina Hiřičová.

Návštěvníci restaurace si vysloveně na Burských kuřecích řízcích pochutnali. „Je to výborné. Hlavně bylinkový dresing,“ hodnotila menu Daniela Smržová.

Nebyla sama, kdo si čtenářské menu Ústeckého deníku ten den v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu objednal. „Nic bych na receptu neměnila. Je to výborné. Menu Ústeckého deníku nás v jídelním lístku zaujalo,“ přidala se s chválou Květa Hromasová.

Burské kuřecí řízky od Milana Tobiáše připravoval kuchař Roman Mašek spolu s kuchařským týmem.

„Jde o klasický domácí recept. Burské kuřecí řízky nejsou složité na přípravu. Zvládne ji každý domácí průměrný kuchař. Hodnotím jídlo velice kladně. To je vidět i na zájmu návštěvníků, kteří si menu Ústeckého deníku hodně objednávají. Jen jsme recept vylepšili bylinkovým dresingem, který se k řízkům hodí. Jako přílohu jsem zvolil opečené brambory,“ řekl k receptu Mašek.

Každý čtvrtek kuchaři restaurace Sport Pub Zlatopramen vaří podle receptů čtenářů Ústeckého deníku.

Na webu ustecky.deník.cz každý týden soutěží tři kulinářské recepty, kdy čtenáři pomocí hlasování vyberou ten nejlepší. Podle něj následující čtvrtek ve Sport Pubu Zlatopramen kuchaři připraví menu Ústeckého deníku, které je zařazeno do poledního jídelního lístku.

Hlasujte, co se bude vařit v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu příště!

Vepřová panenka v kabátku

Suroviny: 800 g vepřové panenky, sůl, černý pepř, 100 g anglické slaniny, olivový olej, 10 g hladké mouky, 200 ml vody, 100 ml bílého vína, 1 ks Vitana Natur bujon hovězí, 200 g baby karotky.

Postup: Z vepřové panenky nakrájíme špalíky, které lehce osolíme a opepříme a zabalíme po obvodu do anglické slaniny. Spíchneme párátkem, aby na špalíku dobře držela. Na rozehřátém oleji opečeme do zlatova. Maso vyjmeme a vložíme do zapékací misky. Zbylou šťávu zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalijeme vodou a vínem. Přidáme bujon a baby karotku a přivedeme k varu. Vše přelijeme přes maso do zapékací misky a vložíme pod gril, předem vyhřátý na 250 °C. Zapékáme zhruba 8 minut.

Příloha: měsíčky brambor s petrželkou

Eva Drobná

Studentská krabí rýže

Suroviny: 1 sáček rýže, 1 sáček mražené zeleniny , 250 g krabích tyčinek, 1 cibule, sůl a pepř dle chuti.

Postup: Rýži uvaříme podle návodu. Na pánvi dáme rozehřát olej. Krabí tyčinky nakrájíme na menší kousky a společně se zeleninou a nadrobno nakrájenou cibulkou dusíme na pánvi. V průběhu promícháváme a dusíme jen na mírném ohni, aby se tyčinky úplně nerozpadly. Ke konci dušení přidáme hotovou rýži a vše společně prohřejeme a promícháme. Dle chutí dosolíme a dopepříme.

Renata Myšková

Hovězí maminčin závitek

Suroviny: 600 g mletého masa, 2 vejce a 3 natvrdo uvařená vejce, sůl, pepř, 2 lžíce majoránky, 2 lžíce sušené petrželky, lžička koření na mleté maso, strouhanka, nakládané okurky, 2 párky, 1 bílek na potření.

Postup: Do mísy dáme maso, 2 celá vejce, osolíme, opepříme. Přidáme majoránku, petržel, koření a hrst strouhanky. Vše zpracujeme do tužšího těsta. Je-li těsto stále řídké, přidáme více strouhanky. Po zpracování vypracujeme plát. Doprostřed vložíme za sebe na poloviny rozkrojená vejce, okurky a párky. Těsto smotáme a zpracujeme do tvaru šišky. Vložíme do pekáče, potřeme bílkem a podlijeme vodou. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C. Pravidelně podléváme a sekanou přeléváme výpekem. Ze začátku pečeme přikrytou v poklici, pak poklici odděláme a pečeme dozlatova.

Příloha: bramborová kaše

Lenka Pravdová