Šéfkuchař Martin Ječmen prozradil, že musel porce přidělávat. „Musím přiznat, že rybí filé mělo úspěch. Hlavně na rozvozech. Musel jsem přidělávat dvacet porcí pro návštěvníky restaurace,“ dodal Ječmen.

Celkem se menu Ústeckého deníku prodalo v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu devadesát porcí. Padesát jídel šlo na rozvoz, kterým se restaurace zabývá, a čtyřicet porcí se prodalo přímo v lokále.

„Rybí filé jsem zvolil z pangase. Na přípravě ryby bych nic neměnil. I těstíčko jako peřinka je chutné. Sýr s česnekem je dobrá kombinace. To je vidět i na objednávkách, kdy návštěvníci dávají přednost menu Ústeckého deníku. Smažené ryby jsou všeobecně mezi hosty žádané. Jako přílohu jsem zvolil bramborovou kaši,“ doplnil Ječmen.

Oslovení návštěvníci hodnotili Rybí filé pod voňavou peřinkou pochvalně.

„Menu Ústeckého deníku jsem si objednal, protože jsem ho chtěl vyzkoušet. Navíc mám rád pangase. Jen bych filé nezapékal v troubě a celé bych ho obalil v těstíčku a osmažil z obou stran. Celé to hodnotím jako dobré,“ řekl Jiří Vágner.

Co návštěvník, to jiná chuť. „Je to dobré. To těstíčko by vůbec na filé nemuselo být. Je docela dost silné a přehluší chuť pangase. Také zeleninovou oblohu bych vynechala,“ hodnotila Kamila Kovářová.

Jaroslav Kysela byl stejného názoru. „Těstíčko přehluší chuť ryby. Vůbec by tam nemuselo být. Filé by stačilo jen osmažit,“ řekl Kysela.

Hlasujte vpravo nahoře, co budeme vařit příště! Na výběr máte:

Nivové kotlety s vejci

Suroviny: 4 ks kotlet,150 g nivy,8 vajec,cibule,100 g žampionů,1 paprika,hladká mouka, sůl, pepř,olej na pečení,pažitka nebo petržel.

Postup: kotletu naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na pánvi. Orestujeme žampiony a papriku, přidáme rozšlehaná vejce s pažitkou a uděláme řídkou smaženici. Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme na oleji zesklovatět. Smaženici navršíme na maso, přidáme cibuli a nahoru nastrouháme nivu a zapékáme.

Příloha: Těstovinový salát.

Radmila Laurencová
Játra dušená na cibulce

Suroviny: 600 g jater, 80 g tuku, 1 středně velká cibule, 1 lžička hladké mouky, špetka pepře 1/2 lžičky, sůl

Postup: Játra otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenčí kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmažíme ji na pánvi na tuku do světležluta, přidáme játra, opepříme, osmahneme, přidáme kmín a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou propečená. Zkusíme rozkrojením jednoho kousku, jestli nejsou uvnitř krvavá a pokud jsou hotová , přendáme je do teplé mísy. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, podlijeme asi 3 lžícemi vody nebo vývaru a přelijeme přes játra. Solíme až na talíři, aby játra neztvrdla.

Příloha: rýže, brambory.

Jana Soukupová
Babské kuře

Suroviny: 1 kuře, 6 brambor, lžička majoránky, 3 stroužky česneku, kmín, pepř, sůl, vegeta, 4 vejce, 3 housky, cibule, sádlo, uzená slanina, mléko.

Postup: Syrové brambory nastrouháme, smícháme s majoránkou, česnekem, troškou soli, špetkou kmínu, pepře a dvěma vejci. Ve druhé míse nakropíme kousky pokrájené housky mlékem. Na pánev dáme trochu sádla a na kostky pokrájenou uzenou slaninu, promícháme a zpěníme na ní cibulku. Navlhčené housky promícháme se dvěma vejci, přidáme vegetu a vmícháme osmaženou slaninu s cibulí. Smícháme bramborákovou směs a směs z housek dohromady. Pekáč vymažeme sádlem a vlijeme na něj promíchanou směs. Kuře rozpůlíme a osolíme. Vložíme jej do směsi na pekáč kůží dolu. Přikryjeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Když je maso téměř měkké, obrátíme kuře kůží nahoru a dopečeme do křupava.

Jitka Čechová