Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

HLASUJTE: Křenová šťávička dodala játrům chuť

Ústí nad Labem – Další kolo týdenní soutěže O nejlepší čtenářský recept má vítěze. Stal jsem jím Jiří Bršek s receptem na Kuřecí játra s křenovou šťávou.

14.1.2011
SDÍLEJ:

V restauraci Sport Pub Zlatopramen na Zimním stadionu se vaří každý čtvrtek VÁŠ čtenářský recept!Foto: DENÍK/Petr Sochůrek

Dobrý vkus na chutné jídlo hodnotili kladně hosté restaurace Sport Pub Zlatopramen, se kterou čtenáři Ústeckého deníku pravidelně vaří. Během obědů se prodalo všech sedmdesát připravených porcí. Jako příloha ke kuřecím játrům s křenovou šťávou se podávaly krokety.

K menu Ústeckého deníku si mohli návštěvníci objednat frankfurtskou polévku nebo mrkvový salát. „Je to dobré. Nich bych menu nevytkl. Nechal bych to, jak to je,“ řekl Tomáš Kukla.

Nebyl sám, kdo si menu Ústeckého deníku objednal. „Chutná mi to. Jen bych možná do omáčky přidal více křenu,“ přidal se Emil Sedláček.

Pětačtyřicet porcí si objednali zákazníci přímo v restauraci a pětadvacet porcí šlo na rozvoz, kterým se restaurace Sport Pub Zlatopramen také zabývá. „Pochutnal jsem si. Kuchařka zaslouží pochvalu. Krokety jako příloha jsou dobrá volba,“ řekl Petr Stýblo.

Čtenářské menu připravovala kuchařka Martina Hiřičová, která pravidelně se čtenáři Ústeckého deníku vaří. „Musím čtenáře Jiřího Brška pochválit. Je vidět, že ho vaření bude zřejmě bavit. Jde o nenáročný recept, který si doma připraví každá kuchařka. Játra jsou také v českých restauracích mezi hosty dost žádaná. To je vidět na zájmu hostů, kteří k nám přišli na oběd,“ zhodnotila recept Martina Hiřičová.

Čtenáři Ústeckém deníku pravidelně soutěží každý týden ve čtvrtek O nejlepší čtenářský recept. Zasláním svého nejoblíbenějšího receptu na internetovou adresu recepty.ustecky@denik.cz se automaticky každý domácí kuchař dostává do internetového hlasování, kdy čtenáři webových stránek rozhodnou, co se bude vařit příští čtvrtek ve Sport Pubu Zlatopramen na Zimním stadionu.

Menu Ústeckého deníku je poté zařazeno do poledního jídelního lístku a návštěvníci si ho mohou objednat.

A co budeme vařit příště?

Babiččina dvoubarevná čočka

Suroviny: 200 g zelené čočky, 200 g červené čočky, 4 stroužky česneku, 2 menší cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce vody, 2 lžíce jemného kečupu, pepř, sůl, 100 g slaniny, 1 lžíce citrónové šťávy.

Postup: zelenou čočku přebereme, propláchneme a na hodinu namočíme do studené vody. Poté čočku uvaříme v téže vodě doměkka. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, tři prolisované stroužky česneku a přelijeme vodou zředěným kečupem. Osolíme, opepříme, necháme přejít varem a přidáme scezenou čočku. Přebranou a propranou červenou čočku namočíme na 30 minut do studené vody a pak uvaříme v téže osolené vodě doměkka. Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme citronovou šťávu, opepříme, přimícháme uvařenou zelenou čočku a vše prohřejeme.

Jindřiška Belová
Neskutečně žravé kuře

Suroviny: 1 kuře, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 1 máslo, 150 g sýru Niva, koření, 100 ml smetany, nudle.

Postup: varný pekáč vymažeme máslem, vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, česnekem nakrájeným na plátky. Na to položíme rozporcované kuře posypané oblíbeným kořením, podlijeme a zprvu pečeme přikryté. Podléváme a snažíme se mít v pekáčku hodně sosu. Poté poklici sundáme a dopečeme krátce kůrku. Maso vyndáme a do výpeku nasypeme nastrouhanou Nivu. Zalijeme smetanou a krátce provaříme. Do vzniklého výborného sosu zamícháme uvařené těstoviny a podáváme s upečeným kuřetem.

Eva Výborná
Vepřová plec s arašídy

Suroviny: 750 g vepřové plece, cibule, česnek, olej, pepř, sůl, kari, orientální koření, pórek, 2 rajčata, 1 balíček arašídů, hladká mouka.

Postup: na oleji osmahneme česnek a cibuli, dáme na něj na kostičky nakrájené plecko a necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme kari a orientální koření, nakrájený pórek a rajčata, arašídy. Podlijeme a necháme dusit jeden, až jeden a půl hodiny. Když je maso měkké, trochu zahustíme a dochucujeme pouze solí.

Příloha: rýže.

Pavlína Wolfová

Autor: Petr Sochůrek

Hlasujte o nejlepší recept od čtenáře!

Jindřiška Belová: Babiččina dvoubarevná čočka

11 %

Eva Výborná: Neskutečně žravé kuře

82 %

Pavlína Wolfová: Vepřová plec s arašídy

7 %

Hlasovalo: 57

Anketa byla ukončena

14.1.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Fotbalisté Střekova. Ilustrační foto.

Střekov splnil taktiku a ve šlágru slaví

Při požáru bytu ve Štúrově ulici zemřel čtyřletý chlapec. Policisté spolu s hasiči ohledávali místo požářiště.
AKTUALIZOVÁNO
10

Noční tragédie v Teplicích. Při požáru v činžáku zemřel čtyřletý chlapec

Proti Ortelu a „dělníkům“ se v Ústí postavili zády desítky lidí

Ústí nad Labem - Finální mítink Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) v rámci předvolební kampaně se konal v úterý odpoledne na Lidickém náměstí.

Cizinci se nerespektování zákonů nevyplatilo. Sedl opilý za volant

Krásné Březno - Cizinec si myslel, že mu projde, když sedne opilý za volant. To se ale spletl.

Ústí přidalo učitelům v ghettech. S žáky i rodiči mají peklo na zemi

Ústí nad Labem - Udržet pedagogy ve vyloučených lokalitách je skoro nemožné. Když letošní zvýšení platu pomůže, město jim přidá i příští rok.

FOTO: Malá Dubická oslavovala Petru Fiklíkovou

Dubice - Ředitelka hlásila vyprodáno, objednané sluníčko zaspalo, objevilo se nad nadšenými běžci až při vyhlášení, mlha komplikovala situaci běžcům i dokumentaristům.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení