Polední menu Ústeckého deníku připravoval kuchař Roman Mašek.

„Placičky masa jsou chutné. Jen jsem nepochopil název. Proč se to jmenuje bramborák bez brambor, když to nemá s ním nic společného? Základ receptu bych řadil spíše do čínské kuchyně,“ řekl Mašek.

Jako příloha se podávaly hranolky posypané petrželkou a menu dotvářela obloha ze zelí, okurky a rajčete. Během obědů se prodalo všech osmdesát připravovaných porcí.

„Na zimák chodíme na oběd pravidelně. Dobře se tady vaří. Menu Ústeckého deníku hodnotím dobře. Často si ho objednávám,“ řekl Rostislav Bálek.

V restauraci Sport Pub Zlatopramen si objednalo bramborák bez brambor čtyřicet sedm hostů.

Třiatřicet šlo na rozvoz, kterým se Sport Pub Zlatopramen také zabývá.

„Je to chutné. I dobře zvolená obloha ze zelí a okurky. Navíc to vypadá i pěkně na talíři. Menu Ústeckého deníku jsem si objednala, protože mě název zaujal v jídelním lístku,“ řekla Karolína Boučková.



HLASUJTE O NEJLEPŠÍ RECEPT OD ČTENÁŘE!

Bářiny těstoviny se šunkou a slaninou

Suroviny: 1 těstoviny, 200 g slaniny, 200 g šunky, 200 g tvrdého sýru vcelku, 250 ml smetany, bazalka, česnek, 2 vejce, sůl.

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu. Nakrájíme slaninu a šunku na kostičky, dáme na pánev a orestujeme, přidáme bazalku a utřený česnek, sůl - prohřejeme. Když jsou těstoviny hotové, dáme je do pekáčku, vmícháme směs z pánve, hlavně dobře promícháme. Nakrájíme cihlu na kostičky a přidáme do těstovin, musíme rychle promíchat, aby se sýr neroztekl na jednom místě. Rozšleháme vejce a zalijeme těstoviny.
Nakonec přidáme smetanu. Pečeme na 180 °C asi 30 minut.

Bára Sochorová
Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Suroviny: 8 kuřecích prsou, 1 kelímek bílého jogurtu, 2 vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, pálivé grilovací koření.

Postup: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, soli a pepře a já přidala pálivé grilovací koření. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici. Nejdříve druhý den vyndaváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme.

Příloha: Hranolky, brambory, krokety, bramborová kaše.

Jindřiška Vyleťalová
Zasněžené vepřové kotlety

Suroviny: 4 vepřové kotlety, 200 g měkkého salámu dvou druhů, 3 cibule, 120 g sýru Eidam, strouhanka, máslo, pivo, 1/2dl studené vody, 3 stroužky česneku, sojová omáčka.

Postup: Cibuli a salám nakrájíme na drobno. Kotlety naklepeme, posolíme a potřeme česnekem. V misce smícháme na kostičky nakrájené salámy a cibuli a poklademe na kotlety. Přidáme eidam, hrst strouhanky a plátek másla. Pečeme v troubě na plechu podlité asi 1dcl piva a půl hodiny pečeme zakryté alobalem.

Příloha: Bramborová kaše, hranolky, brambory, krokety.

Eva Drobná