Během obědů se zaprášilo po všech osmdesáti připravovaných porcích.

„Do restaurace jsem přišla na oběd náhodou. Zaujal mě název menu v jídelním lístku, proto jsem si ho objednala,“ řekla návštěvnice Šárka Nováková.
„Těstoviny jsou chutné a kuře se jen rozpadá. Celkově hodnotím menu, jako velmi dobré,“ zhodnotila Nováková.

Nebyla sama, kdo si Neskutečně žravé kuře ve Sport Pubu k obědu objednal. Celkem se v restauraci prodalo sedmačtyřicet porcí.
„Chutná mi to. Je to zajímavá kombinace těstovin a kuřete,“ uvedl zákazník Marek Vincik.

Zbylých třiatřicet porcí šlo na rozvoz, kterým se restaurace Sport Pub Zlatopramen také zabývá.
Recept čtenářky Evy Výborné na Neskutečně žravé kuře připravoval šéfkuchař Martin Ječmen.

„Recept hodnotím velmi kladně. To je vidět i na zájmu návštěvníků restaurace. Neskutečně žravé kuře bych zařadil do italské kuchyně. Jen bych ho ještě dochutil česnekem,“ řekl Ječmen.

Neskutečně žravé kuře si můžete připravit také vy sami. „Příprava jídla není složitá. Doma by to měla zvládnout každá průměrná kuchařka,“ dodal šéfkuchař.

VYBERTE NEJLEPŠÍ RECEPT A HLASUJTE PRO NĚJ VPRAVO V ANKETĚ!

Zapékané hovězí maso s bylinkami

Suroviny: Hovězí maso, 1/2 kg rajčat, olej, 4 stroužky česneku, sůl, pepř , petrželka, strouhaný sýr, mateřídouška sušená, může být i čerstvá.

Postup: na pekáček vytřený olejem nasypeme polovinu česneku nakrájeného na plátky, polovinu na kolečka nakrájených rajčat, plátky masa, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami, zbytkem česneku a rajčat. Pokapeme olejem, posypeme sýrem a zapékáme asi 20 minut v troubě.

Jitka Kubešovská
Námořnický gulášek

Suroviny: hovězí maso, 750 g sambalu (lze nahradit směsí: lisovaný česnek, worchester, sladká paprika, zázvor, feferonky, cibule, masox, čerstvé žampiony, pórek, sójové klíčky sterilované, kukuřice, fazolky červené i bílé, sojové boby, hrášek.

Postup: Na trošce tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, opečeme zprudka , okořeníme podle chutí , osolíme a dusíme pod poklicí asi 20 minut. Kdo má rád, může přidat kousek masoxu. Když maso téměř změkne, přidáme žampiony celé, zelené části pórku a dusíme do měkka. Na závěr přidáme všechny uvedené druhy sterilovaných luštěnin a zeleniny.

Jana Křikavová

Zapečené hovězí řízečky s tatarkou

Suroviny: 4 plátky hovězího masa, vejce, cibule, rajče, tatarská omáčka, sůl, pepř, olej, strouhanka.

Postup: plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance, namočíme v rozšlehaném vejci. Opečeme na oleji do zatáhnutí vejce. Poté položíme na pekáč, na každý plátek dáme kolečko cibule, kolečko rajčete a kolečko vejce, navrch kopec tatarky a pečeme při 180 °C zhruba 45 minut.

Kamila Kopecká