Během obědů si menu Ústeckého deníku objednalo v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu neuvěřitelných sto tři zákazníků.

„Dvakrát jsem musel přidělávat celé menu. Ve čtvrtek si to lidé hodně dávají. Je to jasným favoritem mezi nabízenými jídly,“ řekl šéfkuchař Martin Ječmen.
Recept od čtenářky by zařadil do České kuchyně.

„Jedná se o typický řízek, jen do vajíčka je přidaná smetana a do strouhanky bylinky. Protože mi přišlo menu suché, přelil jsem ho ještě česnekovým dipem. Jedná se o omáčku z česneku, oregana, majonézy, jogurtu, pepře a soli,“ dodal šéfkuchař.

Třiačtyřicet porcí šlo na rozvoz, kterým se restaurace Sport Pub Zlatopramen zabývá a šedesát porcí si objednali návštěvníci přímo v lokále.
„Je to dobré, ničím bych to nevylepšil. Chutná mi to,“ řekl Roman Havlík.

Další návštěvnicí, která si na Bylinkovém řízku v česnekovém obalu pochutnala, byla Alena Dvořáková.

„Je to dobré. Jen místo opečených brambor jsem si řízek objednala s bramborovou kaší,“ uvedla návštěvnice.

To Roman Hásek chodí na obědy do Sport Pubu Zlatopramen pravidelně a vždy si pochutná.

„Tady na zimáku se vaří dobře, proto sem jezdím pravidelně na oběd. Menu Ústeckého deníku jsem si objednal, protože mám rád řízky. Pochutnal jsem si,“ řekl Hásek.

Bylinkový řízek se podával v restauraci Sport Pub Zlatopramen s opečenými brambory a oblohou. Celé menu tvořila ještě čočková polévka a zeleninový salát.

Bylinkový řízek v česnek. obalu

VYBERTE NEJ RECEPT A HLASUJTE PRO NĚJ VPRAVO V ANKETĚ!

Pivní bůček

Suroviny: B700 bůčku, 250 ml desetistupňového piva, 3 lžíce kečupu, 3 cibule, barevný pepř, 2 stroužky česneku.

Postup: Bůček nakrájíme na kostky,dáme do kastrolu , přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, česnek také nakrájený, pepřové koření, osolíme, přidáme 3 lžíce kečupu a vše nakonec zalijeme 250 ml piva. Promícháme a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Je lepší použít vyšší nádobu, pivo ze začátku pění. Pečeme zhruba 25-30 minut, pak odkryjeme a lehce dopečeme.

Příloha: Bramborový knedlík.

Eva Drobná
Mušličky s uzeným tofu

Suroviny: 500 g těstovin – mušličky, 2 lžíce citronové šťávy, 8 malých cibulek, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, nadrobno nasekaný zázvor, 1 lžíce med, 250 g uzené tofu, 250 g tymiánu, špetka pepře, špetka soli, rostlinný tuk, ocet.

Postup: Ve vodě s 1 čajovou lžičkou citronové šťávy uvaříme těstoviny. Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibulku, nadrobno nasekaný zázvor, česnek, přidáme zbytek citronové šťávy, protlak, ocet, med, na kostky pokrájené tofu, asi 5 minut dusíme. Uvařené mušličky scedíme, ihned promícháme s omáčkou, posypeme sekanou petrželkou a podáváme.

Jana Kolradová
Tmavé kuře

Suroviny: 4 kuřecí prsíčka, uzená slanina, cibule, sůl, mletá paprika.

Postup: Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme, opaprikujeme.
Velký kus alobalu přeložíme na polovinu, na alobal položíme 1 plátek uzené slaniny, na slaninu položíme kuřecí prsíčko, na něj dáme 1 menší cibuli pokrájenou na plátky a navrch dáme ještě jeden plátek uzené slaniny. Alobal uzavřeme, kraje stočíme dovnitř.

Příloha: Bramborová kaše

Jana Pravdová