O VÍTĚZNÉM RECEPTU JSTE ROZHODLI PRÁVĚ ZDE!

Na přípravě menu Ústeckého deníku podle receptu čtenářky Jany Pravdové na Tmavé kuře se podílel sám šéfkuchař Martin Ječmen.

„Vítězný recept hodnotím kladně. Tmavé kuře bych zařadil do České kuchyně. Jen jsem plátek kuřecího masa ještě vylepšil steakovým kořením,“ hodnotil Ječmen.

„Co se týká zájmu mezi hosty, tak by je také mohlo Tmavé kuře přilákat,“ dodal šéfkuchař.

Menu Ústeckého deníku dotvářela spolu s Tmavým kuřetem pórková polévka a jako zákusek se podával makovec.

„Bylo to dobré. Čím bych jídlo vylepšil, nemohu posoudit. Neznám recept,“ řekl návštěvník Petr Šilhavý, kterého menu Ústeckého deníku v jídelním lístku zaujalo.

„Chutná mi to. To jsem ani nevěděla, že jsem si objednala čtenářské menu. Zítra si koupím Ústecký deník a recept si vystřihnu. Udělám ho doma rodině,“ pochvalovala si Pavla Pokorná.

Během obědů se prodalo všech sedmdesát připravených porcí. Pětačtyřicet jídel se prodalo přímo v restauraci a pětadvacet jídel šlo na rozvoz, kterým se restaurace Sport Pub Zlatopramen také zabývá.

Tmavé kuře


„Tmavé kuře mi chutná, i obloha zelí a rajčete je dobře zvolená. Na zimák chodím na oběd rád. Vaří tady dobře. Chodí sem na jídlo hodně lidí, což je asi známka kvality,“ uvedl Jan Kuchařík.

V jednu chvíli bylo v lokále natolik plno, že si nebylo kam sednout. Volná místa byla jen na baru.

Každý čtvrtek kuchaři restaurace Sport Pub Zlatopramen vaří podle receptů čtenářů Ústeckého deníku.

Na webu ustecky.deník.cz každý týden soutěží tři kulinářské recepty, kdy čtenáři pomocí hlasování vyberou ten nejlepší.
Podle něj následující čtvrtek ve Sport Pubu Zlatopramen kuchaři připraví menu Ústeckého deníku, které je zařazeno do poledního jídelního lístku.
Tmavé kuře

VYBERTE NEJ RECEPT A HLASUJTE PRO NĚJ VPRAVO V ANKETĚ!

Andělské zvony

Suroviny: 1/2 kg bůčku, 1/2 kysaného zelí, olej, paprika, cibule, 2 stroužky česneku, chilli papričky, sůl, kmín, grilovací koření.

Postup: Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením. Přidáme na pánev a promícháme. Osmahneme a zalijeme troškou teplé vody. Za občasného podlévání a míchání dusíme doměkka. Pod masem musí vzniknout hnědá, hustá šťáva. Mezitím uvaříme doměkka kysané zelí. Do téměř hotového masa přidáme utřený česnek a chilli papričku. Ze zelí slijeme vodu a promícháme ho s masem.

Jitka Kuchyňová
Ananasová čína

Suroviny:
Vepřové maso, ananas kompotovaný, med, kečup, hořčice, sojová omáčka, worcestrová omáčka, tymián, rozmarýn, sůl, pepř, pórek, paprika, mrkev, olej, citrónová šťáva.

Postup: Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice, trochou sójové a worcestrové omáčky, zakápneme olivovým olejem a necháme rychle zatáhnout na pánvi. Přidáme trochu tymiánu a rozmarýnu, zakápneme citrónem, podlijeme trochou vody nebo ananasové šťávy a pod pokličkou dusíme. Mezitím na druhé pánvi na troše oleje orestujeme na tenká kolečka nakrájenou jednu mrkev, trochu také nadrobno nakrájené papriky a půl plechovky ananasu, přidáme 1/2 lžíce medu, špetku rozmarýnu a tymiánu a zakápneme citrónem. Když je maso měkké, smícháme s orestovanou zeleninou, můžeme přidat trochu kečupu, aby se vytvořilo více omáčky. Podáváme s čínskými nudlemi, které na závěr vaření přidáme přímo do pánve a smícháme s masem..

Radka Škvorcová
Česneková kapsa

Suroviny: 4 plátky vepřového masa, česnek, majoránka, anglická slanina, hermelín, sůl, pepř, cibule, olej.

Postup: Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu a dáme doprostřed plátku. Plátek přehneme a sklepneme nebo propíchneme párátkem tak, aby se nerozevřel a dáme na rozpálený olej a opékáme z obou stran dozlatova. Poté vyjmeme kapsy z pánve a dáme na talíř. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme chvilku orestovat. Pak přidáme kapsy, podlijeme troškem vody a dusíme do měkka. Šťáva se popřípadě dochutí solí, sojovou omáčkou

Jarmila Drobná