„Dnešní recept bych zařadil do italské kuchyně. Menu Ústeckého deníku je dnes nejprodávanějším jídlem. Jako přílohu jsem zvolil krokety a do kapsy přidal ještě cherry rajčátko,“ řekl šéfkuchař Martin Ječmen, který menu Ústeckého deníku připravoval.

Česneková kapsa z vepřového masa s kroketami tak porazila jídla jako je Sýrové duo s bramborem a tatarkou nebo Selský talíř s variací knedlíků a zelím.

Menu Ústeckého deníku k Česnekové kapse s kroketami tvořila ještě Královská česnečka nebo zelný míchaný salátek. Celkem se prodalo všech sedmdesát připravovaných jídel.

„Je to dobré. Nic bych menu nevytkl,“ pochvaloval si host Jan Kopřiva.

„Chutná mi to. Ničím bych to asi nevylepšil. Je i dobře zvolená příloha strouhaná mrkev a rajče a plátky okurky,“ přidala se ke chvále Gabriela Kašková.



Každý týden na webových stránkách Ústeckého deníku soutěží tři milovníci kulinářského umění se svými recepty. Čtenáři v internetové anketě hlasují O nejlepší čtenářský recept.

Kuchaři restaurace Sport Pub Zlatopramen na Zimním stadionu podle receptu připraví následující čtvrtek menu Ústeckého deníku.

VYBERTE NEJLEPŠÍ RECEPT A DEJTE MU SVŮJ HLAS V ANKETĚ VPRAVO!

Kočičí výkřik

Suroviny: 75 dkg vepřového masa, 1 cibule, máslo, sůl, kmín drcený, citronová kůra, zázvor, ocet, hovězí vývar, zakysaná smetana, mouka.

Postup:
Cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso nakrájené na nudličky, osolíme, okořeníme zázvorem a drceným kmínem a dusíme doměkka. Pak přidáme trochu octa, zakysanou smetanu, kterou jsme promíchali s trochou mouky a podlijeme troškou hovězího vývaru. Znovu zakryté ještě chvíli dusíme.

Věra Stříbrná
Banánové čínské kuře

Suroviny: Kuřecí prsa, olej, med, hrášek, kukuřice, hlávkové zelí, pepř, kari, sojová omáčka, banán.

Postup: Na oleji zpěníme med se sójovou omáčkou. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme, přidáme kari a necháme zatáhnout. Poté přidáme na jemno nakrájené hlávkové zelí, podlijeme vodou a necháme dusit, dokud zelí nezměkne a nevyvaří se nám všechna voda.

Nakonec přidáme sterilovaný hrášek, kukuřici a na jemné půlplátky pokrájený banán. Promícháme, na 3 minutky odstavíme, aby prostoupila celou „čínou“ banánová chuť.

Jana Pravdová
Rychlá kuřecí směs

Suroviny:
4 plátky kuřecích prsou, 100 g šunky, drůbeží játra, žampiony, cibule, zelený hrášek, 3 lžíce slunečnicového oleje, pepř, sůl, petrželová nať, červená paprika.

Postup: Cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka zpěníme na oleji, přidáme kuřecí maso a odblaněná drůbeží játra - oboje pokrájené na hranolky - a za stálého míchání směs podusíme asi 3 minuty. Směs doplníme žampiony pokrájenými na plátky a šunkou pokrájenou na nudličky, podusíme 2 minuty, vmícháme odkapaný hrášek, sůl, pepř, drobně rozsekanou petrželku a podusíme minutu.

Eva Drobná