Vítězkou posledního kola se stala Věra Stříbrná s receptem na Nejúžasnější jogurtové řízky.

„Jogurt řízek zkřehčil. Jinak jde o recept, který se běžně v českých domácnostech vaří. Jogurtový řízek bych zařadila do asijské kuchyně,“ řekla mistryně kulinářského umění Martina Hiřičová, se kterou čtenáři Ústeckého deníku vaří.

„Je to výborné. Na menu Ústeckého deníku mě právě zaujal řízek v jogurtu. Je to něco jiného než v klasickém trojobalu,“ řekl Roman Procházka.

Během obědů se prodalo všech zhruba osmdesát připravovaných porcí.

„Jogurtové řízky děláme doma, mám je rád. Jogurt udělá řízek takový jemnější, je krásně vláčný. Musím přiznat, že takhle dobře jsem se už v restauraci dlouho nenajedl,“ pochvaloval si další z hostů Jiří Novák.

Jako příloha k jogurtovému řízku se podávaly šťouchané brambory a jako čím dál častěji oblíbenou oblohu zvolil kuchařský tým restaurace rajče, okurku a zelí.

„Určitě v kuchyni zaslouží pochvalu. Brambory s pórkem zdobené zeleným je vhodně zvolená příloha. Celé menu je dobře dochucené a hezky to na talíři vypadá,“ řekl Petr Malík.

Každý týden čtenáři Ústeckého deníku na webových stránkách usteckydenik.cz hlasují O nejlepší čtenářský recept. Ze tří soutěžních vyberou ten nejlepší.

Podle vítězného vaří následující čtvrtek kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu menu Ústeckého deníku.

To si mohou návštěvníci restaurace objednat k obědu a zhodnotit.

Hlasujte, co se bude ve Sport Pubu Zlatopramen vařit příště:

Smažený špíz

Suroviny: 60 dkg vepřového masa, 10 dkg tvrdého sýra, 1 kapie, 1 cibule, šalvěj, na obalení mouka, vejce, strouhanka, olej na smažení.

Postup: Maso nakrájíme na kousky, ty osolíme a naklepeme. Pak napichujeme na špejli střídavě se sýrem, kapií, cibulkou a šalvějí. Obalíme v trojobalu a usmažíme na rozpáleném oleji. Necháme okapat na ubrousku přebytečný tuk. Podáváme se speciální omáčkou, připravenou z jogurtu, kečupu, zakysané smetany, soli, bílého pepře, pažitky.

Věra Stříbrná
Žlutá panenka

Suroviny: 1 Vepřová panenka, kelímek smetany ke šlehání, 1 pórek, 1 balení taveného sýru, 2 lžičky kari, sůl , pepř, sádlo.

Postup: Medailonky z vepřové panenky (osolené a opepřené) opečeme na sádle, přidáme pórek, lehce orestujeme, přidáme smetanu a tavený sýr, povaříme než se rozpustí sýr, přidáme kari a sůl.

Eva Drobná
Kuřecí plátky na víně

Suroviny: 4 plátky kuřecích prsou, plechovka nakládaných žampionů, 6 malých cibulek, bílé víno, kelímek šlehačky, sůl, koření, olivový olej

Postup: Kuřecí plátky, nejlépe stehenní, protože jsou šťavnaté, osolíme, opepříme a posypeme nějakým oblíbeným kořením. Plátky osmahneme na trošce olivového oleje a dáme stranou do tepla. Poté si nakrájíme cibuli na osminky, nejlepší jsou maličké. Osmažíme dozlatova na výpeku po mase, zastříkneme bílým vínem, osolíme, opepříme a přidáme špetku koření, které jsme použili na maso. Přidáme malou plechovku žampionů bez nálevu, podusíme a nakonec zalijeme šlehačkou. Necháme provařit, pak přidáme prohřát maso a podáváme.

Kamila Peltrámová