„Nechápu, proč se to jmenuje Kočičí výkřik, když je to z vepřového masa,“ kritizoval nechápavě šéfkuchař.

Vítězkou posledního kola se stala Věra Stříbrná, právě s receptem nazvaným Kočičí výkřik.

„Jinak hodnotím recept kladně. Vepřové a smetana jsou vhodnou kombinací. Je to takové typické domácí jídlo, kdy kuchařka využila ingrediencí, které našla v ledničce. Kočičí výkřik je také snadný na přípravu,“ zhodnotil Ječmen.

Během obědů se prodalo šedesát porcí. „Musel jsem do lístku připsat, z čeho se recept skládá. Podle názvu by si návštěvníci asi menu Ústeckého deníku dnes neobjednali,“ řekl Jiří Česnohlídek, provozní restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu.

Zákazníci, kteří si čtenářské menu objednali, si Kočičí výkřik pochvalovali. „Je to dobré. Nic bych jídlu nevytkl, ani bych to ničím nevylepšil,“ řekl Jan Diviš.

„Nic bych menu Ústeckého deníku nevytkla. Rýže jako příloha je také dobře zvolená. Chutná mi to,“ přidala se Marie Metlová.

Každý týden vaří kuchaři restaurace Sport Pub na zimním stadionu podle vítěze ankety Ústeckého deníku o Nejlepší čtenářský recept. Návštěvníci webu usteckydenik.cz vybírají ze tří kulinářských receptů ten nejlepší. Každý vítěz získává od restaurace Sport Pub Zlatopramen šek na tři sta korun.

Hlasujte, co se bude vařit ve Sport Pubu příště…

Myslivecké špagety

Suroviny: Špagety, 20 dkg anglické slaniny, pórek, houby, mléko, vejce. Na omáčku: brusinkový kompot, džem z černého bezu, hřebíček, červené víno.

Postup: Špagety vaříme v dostatečném množství osolené vody. Po uvaření propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Anglickou slaninu, kapii, houby a pórek nakrájíme na kostičky a orestujeme. Smícháme se špagetami, okořeníme tymiánem a mysliveckým kořením , případně dochutíme. Pekáček vymastíme, vysypeme strouhankou a naplníme připravenou směsí. Zapečeme a na 2x zalijeme vejcem osoleným a rozšlehaným v mléce.

Omáčka: Prohřejeme brusinkový kompot, přidáme ostatní ingredience a ještě trochu přihřejeme.

Věra Stříbrná
Sekaná z bůčku

Suroviny: 1,2 mletého bůčku,, 1 šlehačka, 100 g solamylu, hořčice plnotučná, sůl, pepř, tuk. Náplň: 5 vajec, uzenina, kyselá okurka, červená paprika.

Postup: Na pomaštěnou fólii dáme polovinu směsi z mletého masa, šlehačky, soli, pepře. Potřeme hořčicí, naskládáme vejce, pokrájenou okurku, papriku a uzeninu na proužky. Na druhý plát pomaštěné fólie rozetřeme druhou půlku směsi z mleté a přiklopíme tu první s náplní, přimáčkneme, uděláme šišku a přeneseme na pekáč. Pečeme asi hodinu v alobalu, pak půl hodiny dopékáme bez fólie. Průběžně podléváme.

Vilma Práglová
Plněné tlapičky

Suroviny: 6300 g zadního hovězího masa, 300 g vepřového boku, lžička soli, lžička pepře, cibule, strouhanka, hladká mouka, rostlinný tuk na pečení, 1 dl vody. Náplň: 75 g měkkého salámu, 75 g kapie, vejce.

Postup: Umletá masa vyšleháme s vodou, pepřem a solí, přidáme strouhanou cibuli, strouhanku a vše ještě promícháme. Z hmoty tvoříme na pomoučněném válu tenké a široké placičky, na které do středu klademe kopičku míchaných vajíček s nakrájeným salámem a kapiemi. Plátky přehneme, okraje stiskneme a dáme do tukem vymazaného pekáčku. Pečeme v troubě a během pečení podléváme vodou.

Jana Pravdová