Recept do redakce poslala Jana Pravdová a nechala za sebou v internetové anketě Evu Drobnou s chlupatými těstovinami a Petru Michalcovou s Kentuckým gulášem.

Vítězné čtenářské menu Ústeckého deníku připravoval tradičně jako každý čtvrtek kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu.

„Recept hodnotím kladně. Podle surovin by se dal zařadit do Asijské kuchyně. Místo pepře bych kotlety okořenila nějakým asijským kořením a jako přílohu bych zvolila rýžový salát,“ řekla mistryně kulinářského umění Martina Hiřičová.

Polední menu Ústeckého deníku tvořila spolu s Vodáckými kotletami příloha bramborová kaše a polévka Krkonošské kyselo. Během obědů se prodalo všech sedmdesát připravovaných porcí.

„Vodácké kotlety mi chutnaly. Nic bych menu Ústeckého deníku nevytkl,“ pochvaloval si Jiří Martínek.

„Je to opravdu dobré. To jsem ani netušila, že jsem si objednala jídlo Ústeckého deníku. Recept si vystřihnu a kotlety si připravím doma,“ řekla Jiřina Sokolíková.

Vítězný recept najdete ZDE.

Další, kdo si objednal k obědu menu Ústeckého deníku byla Ilona Divišková. „Přijde mi to trochu kyselejší na můj vkus. Jinak je jídlo chutné,“ řekla zákaznice.

Každý čtvrtek vaří kuchaři restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu se čtenáři Ústeckého deníku. Nejprve na webu se utkají tři milovníci kulinářského umění se soutěžními recepty O nejlepší čtenářský recept, který vyberou za pomoci hlasování sami čtenáři.

Podle něho poté kuchaři připraví menu Ústeckého deníku a hosté restaurace na zimním stadionu si ho mohou objednat k obědu. Recepty mohou čtenáři Deníku posílat na e–mail recepty.ustecky@denik.cz nebo poštou na adresu Ústeckého deníku, Klíšská 25, Ústí nad Labem.

Hlasujte, co se bude vařit ve Sport Pubu Zlatopramen příště?

Játra v sýrové omáčce

Suroviny: 600 g drůbežích jater, 100 g anglické slaniny. mrkev, cibule, tavený sýr, sůl, pepř, kari, rostlinný olej.

Postup: Játra nakrájíme na kousky, mrkev na nudličky, cibuli a slaninu na kostičky. Na lžíci oleje nebo sádla dáme opražit cibuli a slaninu. Přidáme játra a mrkev. Osmahneme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Ochutíme solí, pepřem a kari kořením. Pokud je šťáva vydušená, přilijeme trochu vody, abychom měli dostatek omáčky. Přidáme tavený sýr a necháme jej rozpustit. Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Eva Drobná
Plněné pikantní řízečky

Suroviny: 3/4 kg vepřového masa, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, grilovací koření, olej, kysané zelí, 50 g salámu.

Postup: Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme z obou stran. Po jedné straně potřeme rozmačkaným česnekem. Ze zelí vymačkáme přebytečný lák a rozložíme po troškách na řízky. Na zelí ještě dáme po dvou-třech kolečkách salámu. Lehce posolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Řízky přehneme napůl a kraje sepneme párátky, aby nám zelí nevypadlo. Takto naplněné řízky potřeme olejem a posypeme gril. kořením a vložíme do pečícího rukávu. Pečeme asi 80 min na 170 °C.

Vlaďka Peřinová
Kuře se žampiony a slaninou

Suroviny: 4 plátky kuřecích prsou, 1/2 dcl oleje, cibule, 200 g slaniny, 8 velkých žampionů, 4 rajčata, plechovka sterilované kukuřice, kelímek smetany na vaření, sůl, pepř.

Postup: Na oleji osmahneme nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji pustit šťávu. Poté přidáme na plátky nakrájené žampiony a podlijeme trochou vody. Podusíme a přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a povaříme. Přidáme kukuřici (bez nálevu) a necháme chvíli vařit, aby změkla. Odebereme přebytečnou vodu, do směsi přidáme nakrájená rajčata a přelijeme smetanou. Dochutíme solí a pepřem a necháme ještě cca 5 min povařit.

Karla Hanzálková